همایش طلایه داران عفاف و حجاب
به مناسبت بزرگداشت روز حجاب و عفاف، همایش طلایه داران عفاف و حجاب با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مهدی گرجی در تالار شیخ بهایی شاهین شهر توسط مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون(س) و با همکاری نهاد های مختلف شهر؛دفتر امام جمعه ،ناحیه مقاومت سپاه بسیج ، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری و بخشداری شاهین شهر برگزار گردید.
حجت الاسلام مهدی گرجی ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) حضرت علی (ع) با اشاره به رویداد تاریخی این واقعه گفت: حضرت زهرا (س) خواستگاران بسیاری داشتند که یکی از دلایل آن،علاقمندی این افراد به افتخار دامادی پیامبر (ص) بود.عده ی زیادی دوست داشتند داماد پیامبر شوند که در بین این اشخاص ،ثروتمندان قبایل عرب هم بودند.اما پیامبر به آنان جواب رد می دادند و می فرمودند: منتظر اذن خداوند هستم.
وی افزود: روزی حضرت علی (ع) در حالیکه در مزرعه مشغول کار کشاورزی بودند عده ای نزد ایشان رفتند و گفتند: علی جان !آیا قصد ازدواج نداری؟! چرا از فاطمه خواستگاری نمی کنی؛پیامبر (ص) به تمامی مردانی که خواستگاری نموده اند جواب منفی داده است؛به یقین اگر تو خواستگاری کنی جواب مثبت می گیری!
حضرت علی به خانه رفت دست و پا و صورت را شستند و عبایی نو بر تن کردند و نزد رسول خدا (ص) رفتند .پیامبر (ص) فرمودند علی جان خواسته ای داری! ولی ایشان از خجالت سخنی به زبان نمی آوردند.تا اینکه در مرتبه سوم پیامبر(ص) فرمودند:آیا امر تو، با فاطمه است؟
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حضرت علی (ع) فرمودند: آری؛ من از بچگی در خانه شما بزرگ شده ام و تحت فرمان شما بوده ام و الان می خواهم فاطمه را از شما خواستگاری کنم.پیامبر(ص) فرمودند: از نظر من اشکالی ندارد، اما باید نظر فاطمه را بپرسم و با او صحبت کنم.این خود یک نکته است که پدر ، تنها خودش تصمیم نمی گیرد و نظر دختر را هم می پرسد و به او اجازه انتخاب می دهد.
نکته دوم این ست که، وقتی حضرت علی(ع) تنها برای خواستگاری حضرت زهرا(س) آمدند،پیامبر(ص) او را سرزنش نکردند و نگفتند چرا تنها آمدی؛اشتباهی که امروزه مردم مرتکب می شوند ؛ما باید از این ازدواج آسمانی درس بگیریم.
در ادامه جت الاسلام گرجی افزود: پیامبر (ص) به اتاق رفتند و گفتند امروز کسی که خدا و رسول خدا (ص) او را دوست دارند به خواستگاری آمده است ؛فاطمه(س) سر را به پایین انداختند و سکوت نمودند.پیامبر خدا فرمودند: “سکوتُها اقرارُها ” و به نزد علی(ع) بازگشتند و خبر خوش را به او گفتند و پرسیدندچیزی برای توست که مهریه فاطمه (س) قرار دهی؟ علی (ع) عرض کرد:ای رسول خدا! تو خود شاهد هستی که برای من به جز شمشیر و شتر و زره، از مال دنیا چیزی نیست. پیامبر(ص)فرمود:ای علی شمشیر و شتر مورد نیاز توست، اما زرهات را بفروش و با آن مراسم ازدواج با فاطمه (س) را فراهم کن. در این برخورد هم نکته مهمی ای است، برای تعیین مهر باید پرسید چه داری برای مهریه!این سنت نبوی است.
مهدی گرجی در پایان در بحثی دیگر پیرامون امر به معروف و نهی از منکر صحبت کرد و گفت: عامل مهم و تاثیر گذار در امر به معروف ونهی از منکر، نحوه صحبت کردن و عمل نمودن ما، در برخورد با خاطیان و بد حجابان است.اینکه با سعه صدر و خوش زبانی برخورد کنیم و ایشان را با عمل به حجاب دعوت کنیم به گونه ای که فرد خاطی با اشتیاق به سوی حجاب روی آورد.