سلامت از اعتیاد از صفات يك همسر خوب
صفات يك همسر خوب
سلامت از آلودگی و اعتیاد
اسلام، تقوا و پاکی را یکی از شرایط مهم ازدواج محسوب میدارد. مردی خدمت حضرت امام حسن علیه السلام رسید تا درباره تزویج دخترش مشورت کند، حضرت فرمود: «به مرد با تقوا او را شوهر بده، زيرا اگر او را دوست بدارد احسان و اكرامش مىكند و اگر دوستش نداشته باشد به او ظلم نخواهد كرد.[1]»
اسلام ازدواج با شخص فاسق و مشروبخوار را نهی میکند و پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: «هركس دخترش را به فاسق شوهر بدهد خويشاوندى خود را قطع كرده است.[2]»
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «دخترتان را به مشروبخوار ندهيد.[3]»
حضرت صادق علیه السلام فرمود: «هركس دخترش را با مشروبخوار تزويج كند خويشاوندى خود را با او قطع كرده است.[4]»
به صلاح انسان نیست که با شخص فاسق، مشروبخوار، قمارباز، بینماز، روزهخوار، معتاد، سارق و یا خیانتکار ازدواج کند، گرچه ثروتمند و دارای جاه و مقام باشد، زیرا ازدواج با چنین افرادی هم به حیثیت و آبروی انسان لطمه وارد میسازد، هم موجب ناراحتی و اختلاف و ناسازگاری میگردد، و به طور خلاصه ازدواج با چنین افرادی هم به دین و آخرت انسان لطمه میزند هم سعادت و آرامش خانوادگی را سلب میکند. بنابراین هم دختر و پسر باید مواظب باشند در دام چنین همسرانی نیفتند هم والدین آنها کوشش کنند فرزندانشان را در چنین دامهای خطرناکی گرفتار نسازند.
ديده شده توسط سليماني (نويسنده وبلاگ) در كتاب “انتخاب همسر"ص125
1.مكارم الاخلاق، ص 223: جاء رجل الى الحسن عليه السلام يستشيره فى تزويج ابنته؟ فقال« زوّجها من رجل تقىّ، فانّه ان احبّها اكرمها و ان ابغضها لم يظلمها»
2. همان، ص 234:« من زوّج كريمته من فاسق فقد قطع رحمه»
3. وسائل الشيعه، ج 14، ص 53:« شارب الخمر لايزوّج اذا خطب»
4. همان،« من زوّج كريمته من شارب خمر فقد قطع رحمها»