آمرزش در دهه ذی الحجه
ثوابهای روزه دهه اول ذی حجه
راوى مى گويد: همانا جوانى اهل غنا بود و هنگامى كه ماه شب اول ذى حجّه را مىديد، روزه مىگرفت. خبر به پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم رسيد. شخصى را از پى او فرستاد، او را طلبيد و از او پرسيد:
چرا اين روزها را روزه مىگيرى؟ عرض كرد: پدر و مادرم فداى تو باد اى رسول خدا! اين روزها روزهاى مشعر و ايام حج است. شايد خداوند مرا در دعاى آنان شريك نمايد.
ثواب هر روز روزه در ذى حجّه
آن حضرت صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم فرمودند: همانا در مقابل هر روز روزهاى كه مىگيرى (ثوابى) برابر با (ثواب) آزاد كردن صد بنده و قربانى صد شتر و دادن صد اسب كه در راه خدا بر آنها بار نهند، براى تو خواهد بود
روزه روز «ترويه» (روز هشتم ذى حجّه)
و هنگامى كه روز «ترويه» (روز هشتم ذى حجّه) فرا رسد، (ثوابى) برابر با آزاد كردن هزار بنده و قربانى هزار شتر و دادن هزار اسب كه در راه خدا بر آن بار نهند، خواهى داشت.
روزه روز عرفه
و هنگامى كه روز عرفه فرا رسد، (ثوابى) برابر با آزاد كردن دو هزار بنده و قربانى دو هزار شتر و دادن دو هزار اسب كه در راه خدا بر آن بار نهند، خواهى داشت. و نيز كفاره (گناهان) شصت سال قبل و شصت سال بعد از آن خواهد بود.
نکته:
البته پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از باب عمل به آیات امر به معروف و نهی از منکر تذکرات لازم را به آن جوان داده است . و گرفتن این روزه های باعث توفیق ترک گناه خواهد شد.
روزه اولین روز ده روز ذى حجّه
… امام كاظم عليه السّلام فرمودند: كسى كه اولين روز از ده روز- ده روز ذى حجّه- را روزه بگيرد، خداوند براى او روزه هشتاد ماه را خواهد نوشت و اگر نه روز را روزه بگيرد، خداوند براى او روزه يك روزگار را خواهد نوشت.
روزه روز ترويه وكفاره (گناهان) يك سال
روزه روز عرفه وكفاره (گناهان) دو سال
3- … امام صادق عليه السّلام فرمودند: روزه روز ترويه كفاره (گناهان) يك سال و روزه روز عرفه كفاره (گناهان) دو سال است.[1]
1] - ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ ص73
حجت الاسلام دكتر علي حق شناس استاد مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون سلام الله عليها