اشقیا چه کسانی هستند؟
سومین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) در فضای حیاط با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغین فعال شهرستان آغاز گردید.
صادق بیگی گفت: ما باید ریشه یابی کنیم که چرا عده ای برای قیام عاشورا لبیک گفتند ولی عده ای لبیک نگفتند. مثلا حُر لبیک گفت و ابن سعد لبیک نگفت. اشقیا نیز کسانی هستند که در جبهه ی قابل بودند. انشاالله که خدا به ما عنایت کند و در جبهه ی اشقیا نباشیم.
وی افزود: وقتی در واقعه ی عاشورا نگاه می کنیم ، می بینیم که وقتی امام فرموده، هل من ناصر ینصرنی ، از این خیل عظیم مسلمانان و ممالک شام و بصره و کوفه و حجاز و ایران و … که خود امام دعوت گرفتند و نامه نوشتند و هم دعوت شخصی و هم دعوت قبیله ای کردند، تنها 72 نفر لبیک گفتند و اسناد این دعوت در تاریخ موجود است.
ایشان ادامه داد: برخی افراد خودشان پا پیش گذاشتند و از بصره و کوفه به امام نامه نوشتند و امام را دعوت کردند اما چه شد که این ها ، پا پس کشیدند و دعوتشان را پس گرفتند؟ در خطبه هایی که امام حسین (ع) خواندند ، قسمتی از آن یادآوری دعوت گروه مقابل اشت و حتی ایشان را خطاب قرار دادند که شما به من نامه نوشتید و مرا دعوت کردید.
وی افزود:حال باید ببینیم چنین افرادی که طالب امام بودند ، چطور یکدفعه امام را کنار گذاشتند و همراهی نکردند؟ و چون در روایت داریم که همه ی روزها عاشورا است و همه ی زمین ها کربلا است ، پس این خطر همه ی ما را تهدید می کند و همه ی انسان ها و همه ی زمان ها درگیر هستند.
مبلغ فعال در پایان اظهار داشت : باید بگوییم که زمان فکری آن موقع ، قابل تطبیق با زمان حال است. مسائل بسیاری در عصر حاضر ما صورت گرفته که خود اسلام را نشانه گرفته اند. همین مسأله ی بزرگ اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) که وجود نهادهای بسیار در جامعه اولین کسی که برای این توهین بیانیه صادر کرد، مقام معظم رهبری مد ظله العالی بودند. باید بگوییم امروزه متأسفانه هر شخصی که خطا می کند، خطایش را توجیه می نماید. مسلمان مکلف باید ، مطیع امام باشد نه نصیحت کننده ی امام و توجیه کننده.