الزامات حضور بانوان طلبه در فضاي مجازي
نشستی با عنوان “الزامات حضور بانوان طلبه در فضاي مجازي” در مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها شاهین شهر برگزار شد.
«حجت الاسلام و المسلمین محمد قطبی» رئیس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان در ابتدا به معرفی فضای مجازی پرداخت و گفت: در گذشته فضای مجازی web2 نامیده می شد که فقط شامل دریافت کننده و ارسال کننده بود و پس از آن web3 آمد که علاوه بر آن دو، ضلع سوم هوشمندی پشت صحنه قرار گرفت. الآن وارد فضای جدیدی به نام web4شده ایم که علاوه بر انسان و سیستم ، محیط هم تراکنش پذیر می شود، مثلا میز و اشیا اطلاعات اطراف خود را می تواند بگیرد، به ویژه اشیائی که برق تولید می کنند و برقی می باشند.
وی سپس قابلیت های فرهنگی فضای مجازی را بیان نمود و افزود: طبق فرموده مقام معظم رهبری مد ظله العالی فضای مجازی از فضای حقیقی بزرگ تر شده است . در واقع فضای مجازی فرصتی است که در مقابل آن تهدید هم می باشد و باید احتیاط کرد و مجهز شد ، نه اینکه ترک کرد بلکه باید از این فضا استفاده نماییم.
وی اظهار داشت: تکرار پذیری ، تکثیر پذیری ، تکوین پذیری ، اشتراک پذیری ، انباشت پذیری ، فرآیند پذیری ، دسترس پذیری ، امتداد پذیری ، هم بار پذیری و تحلیل پذیری از قابلیت های فضای مجازی می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد قطبی در توضیح انباشت پذیری فضای مجازی تصریح کرد: یک قفسه کتاب را در نظر بگیرید، مثلا تعدادی کتاب ادبیات، تفسیر و تاریخ؛ اما در فضای مجازی اجتماع کتاب ها حاصل شده است و به عبارتی انباشت صورت می گیرد و ما می توانیم از تعداد نامحدود کتاب در یک زمان استفاده کنیم.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان در توضیح هم بار پذیری افزود: نه اینکه فضای مجازی به طور هم زمان در کتاب ها می گردد، بلکه مثل یک انسان همه چیز فهم شده است که تفسیر، اصول یا ادبیات و … را می داند ونه تنها صرف یک آدم فکر می کند و بلکه با سواد تر از آدم است و حتي ذائقه كاربر را نيز مي داند.
وي در پايان اضافه كرد: فضاي مجازي همانند قطاري است كه اگر سوار آن نشويم مي رود و ما طلاب بايد در اين عرصه فرهنگي حاضر شويم و افراد بي اطلاع را مطلع كنيم. در واقع حضور طلاب در اين فضا لازم و ضروري است .