بصیرت برای کسی است که خدایش را شناخته باشد
جلسه اخلاق ، در مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی اخلاقی حجت الاسلام و المسلمین سید محمد هادی محمودی، کارشناس بنیاد مهدویت شهرستان آغاز گردید.
حجت الاسلام محمودی گفت: راه حوزه راه علماء، صالحین، انبیاء و … است، راه شناخت و تبلیغ دین است. این راه هم گره خورده با اخلاق حوزوی ، بی اخلاقی جا ندارد. اما با اخلاق اگر علم هم نباشد ، باز هم جایگاه ندارد.
وي افزود: مرحوم شیخ عباس قمى نویسنده کتاب مفاتیح الجنان در خاطرات خود برای پسرش آورده است كه: وقتى كتاب منازل الاخرة را نوشته و به چاپ رساندم، در قم شخصى بود به نام عبدالرزاق مسأله گو كه همیشه قبل از ظهر در صحن مطهر حضرت معصومه احکام شرعی را برای مردم مى گفت. مرحوم پدرم كربلائى محمد رضا از علاقه مندان منبر شیخ عبدالرزاق بود به حدى كه هر روز در مجلس او حاضر مى شد و شیخ هم بعد از مسأله گفتن، كتاب منازل الاخرٍة مرا مى گشود و از آن براى شنوندگان و حاضران از روایات و احادیث آن مى خواند. روزى پدرم به خانه آمد و مرا صدا زد و گفت شیخ عباس! كاش مثل عبدالرزاقِ مسئله گو مى شدى و مى توانستى منبر بروى و از این كتاب كه او براى ما مى خواند، تو هم مى خواندى. چند بار خواستم بگویم پدرجان! این كتاب از آثار و تألیفات من است اما هر بار خوددارى كردم و چیزى نگفتم و فقط عرض كردم دعا بفرمائید خداوند توفیقى مرحمت نماید.
کارشناس بنیاد مهدویت ادامه داد: ما باید بدانیم خوش اخلاق کیست و چه مصادیقی دارد؟ در واقع خوشرویی از مصادیق خوش اخلاقی است. نباید گول ظاهر خندان انسان ها را بخوریم بلکه خنده جزئی از خوشرویی است و تمام خوش اخلاقی نیست.
وي سپس به تعریف بصیرت پرداخت و ادامه داد: بصیرت برای کسی است که خدایش را شناخته باشد، امام زمانش را شناخته و می داند خودش کیست، کجاست و به کجا می رود. برای مثال، علامه سید علی قاضی خودش فرموده بود: «ذکری را می دانم که می توانم با آن تمام عوالم را بگردم و ببینم.» این از بصیرت جناب علامه قاضی بود که می توانست تمام عوالم را ببیند. ایشان به بصیرت داشت اما چگونه به بصیرت رسید؟ اینگونه که قید عالم را زده بود. ما نیز باید سعی کنیم قید دنیا را بزنیم . باید مساجد خالی از دنیا باشد که متاسفانه الآن این گونه نیست. مساجد باید از دنیا خالی خالی باشد . خدا انشاالله کمکمان کند از دنیا کنده شویم.
حجت الاسلام محمودی در پایان توصیه کرد: شما طلاب باید برای مردم ترمز باشید، مردم خودشان با سرعت در حال حرکتند و نیاز به ترمز دارند وای به روزی که علما ترمز بریده شوند.