حجاب در سبك زندگي حضرت زهرا سلام الله عليها
خواهرم بر تو از فاطمه اینگونه خطاب است
زیبنده ترین زینت زن حفظ حجاب است
امام صادق عليه السلام از پدر بزرگوارش نقل ميكند هنگامي كه وقت احتضار فاطمه سلام الله عليها رسيد، آن حضرت نگران بود و به اسما بنت عميس فرمود: نگرانم كه چگونه مي خواهند پيكر نحيف مرا بر دوش مردان حمل كنند. اسماء عرض كرد: اگر حادثه اي پيش آمد و از دنيا رفتي من آنچه را كه در ايام هجرت به حبشه ديدم براي تو انجام مي دهم. پرسيد: چه كار مي كنند؟ گفت: در آنجا تابوتي درست مي كنند كه بدن را در آن قرار مي دهند تا جنازه كاملاً پوشيده شود( در واقع آن ها تابوتي را كه بدن در آن قرار گرفته حمل مي كنند) فاطمه سلام الله عليها به اسماء گفت: براي من نيز چنين كن.
هنگاميكه زهرا سلام الله عليها از دنيا رفت، اسماء آن تابوت را تهيه كرد و ان اولين تابوتي بود در اسلام كه براي زنان تهيه شد.
مطابق روايت ابن عباس، اسماء مي گويد : وقتي من پيشنهاد خود را مطرح كردم آن حضرت متبسم شد در حالي كه در آن ايام من آن حضرت را هرگز متبسم نديده بودم.
حيا و شدت تعبد آن حضرت به گونه اي است كه در لحظات پايان عمر خويش نيز، نگران كيفيت جنازه است. چرا كه جنازه ها را به گونه اي بر مي داشتند كه حجم بدن معلوم بود و زن و مرد از يكديگر شناخته مي شدند. با توجه به حضور تعدادي از ياران ويژه در تشييع جنازه ، آن حضرت طالب آن است كه حتي اين مقدار نيز مراعات شود. بانويي كه در آن ايام اندوهگين است و رحلت پيامبر و ظلم خاندانش او را رنجور ساخته، با شنيدن طرح اسماء ، خوشحال مي شود و تبسم بر چهره اش مي نشيند.
آري زهراى اطهر راضى نبود پس از مرگ نیز نامحرمى حجم بدان او را ببیند ، حضرت فاطمه سلام الله عليها حتي در آخرين لحظات عمر گرانبهايشان به ما زنان مسلمان درس حجاب و پوشش داد.
گردآوري شده توسط نويسنده وبلاگ از كتاب :
بانوي بهشتي در عرصه هاي حضور ، داودي،سعيد،قم، انتشارات امام علي بن ابي طالب عليه السلام، 1391، صص279_280