راز پیاده روی اربعین
پیاده برای زیارت امام حسین (ع)رفتن از همان زمان بوده و تا حال ادامه یافته است.
حجت الاسلام حسن رجبی با بیان این مطلب که از آن زمان که امام حسین علیه السلام به شهادت رسید شیعیان اهل بیت برای زیارت قبر آن حضرت با مرکب و پیاده می رفتند، افزود: عده ای برای تبلیغات با پای برهنه به کربلا می رفتند و روایات فراوانی در باره زیارت قبر امام حسین علیه السلام وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی از روایات تاکید بر پیاده رفتن دارد خاطر نشان کرد: پیاده برای زیارت امام حسین علیه السلام رفتن از همان آغاز بوده و تا حال ادامه یافته است.
علما و اولیای الهی برای زیارت اربعین اهمیت بسیاری قائل بوده اند.
این کارشناس مذهبی با یادآوری این مطلب که علما و اولیای الهی برای زیارت سید الشهدا در روز اربعین اهمیت بسیاری قائل بوده و از هر سمتی خود را با پای پیاده به نجف رسانده و به سمت کربلا می رفتند، تصریح کرد: جابر اولین زائر کربلا در روز اربعین سال 61 هجری بود و این سنت حسنه توسط ائمه معصومین مورد تائید و تاکید قرار گرفت و مردم با وجود حکومت سفاک و خونریز اموی و عباسی اقدام به این حرکت می کردند.
رجبی عنوان کرد: یکی از دلایلی که باعث شده اربعین روز زیارتی مخصوص امام حسین (ع) قرار بگیرد این است که در این روز سر مبارک امام به بدن گرامیش ملحق شد.
دوام قیام حسینی راز زیارت و پیاده روی اربعین است.
وی تداوم قیام حسینی (ع) را راز زیارت و پیاده روی اربعین دانست و ابراز داشت: ائمه علیهم السلام عمل جابر را مورد تحسین قرار دادند و بنا بر نقلی خود اهل بیت علیهم السلام در اربعین به زیارت ایشان رفتند و اینکه زیارتنامه مخصوص برای اربعین از امام صادق علیه السلام وارد شده است همه نشان از جایگاه ویژه اربعین در ماندگاری واقعه عاشوراست.