فلسفه شکل گیری عاشورا
اولین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) در فضای حیاط با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغ فعال آغاز گردید.
مریم صادق بیگی در ابتدا اشاره ای به فلسفه شکل گیری عاشورا داشت و گفت: این عزاداری ها بعد از 1400 سال زنده است و چرا برای امام حسین (ع) گریه می کنیم.
وی افزود: دلیل عمده این است که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا. باید این را بگوییم که اگر واقعه عاشورا هست، تاریخ نیست و حقیقت است، چون اگر تاریخ باشد، شما باید فقط به آن مراجعه نمایید یا احساس تاسف کنید و یا احساس غیرت کنید.
صادق بیگی ادامه داد: ولی واقعه عاشورا تاریخ نیست، حقیقت است ، زیرا حدیث می گوید، کل یوم عاشورا، کل ارض کربلا. یعنی هر زمان واقعه ی عاشورا هست و هر جا که این ندا به او می رسد، کربلا است. در واقع همین جا ، خانه ی من کربلاست و زمان هم عاشوراست.
این مبلغ فعال اظهار داشت: حال باید ببینیم که در جبهه ی حق هستیم یا باطل؟ باید فکر کنیم که چرا کسی که جانباز صفین است، سر امام حسین را می برد؟ چه عاملی باعث شد تا این افراد، شقی شوند یا حتی افرادی جا مانده از کربلا شوند.
وی افزود: اگر انسان بداند در چه مرحله ای است برای انتخاب بسیار مهم می باشد. امام حسین(ع) فرمود، هر کسی مرا یاری کند ، حق را یاری کرده و هر کس حق را یاری نکند ، خسر دنیا و آخرت را می بیند. سوالی که پیش می آید این است که اگر انسان بداند در چه مرحله ای است، برای انتخاب بسیار مهم می باشد. پس اینکه بدانیم ما کجا هستیم، در مساله بسیار مؤثر است. آیا ما می دانیم در کجا هستیم؟ بله، ما در وادی دنیا هستیم، اما کسی که فقط خود را در دنیا می بیند، همه عمر را صرف دنیا می کند و سطح پایینی دارد . تمام کسانی که امام حسین(ع) را انتخاب نکردند، دلبسته ی حیوان، جماد، و نبات بودند ، یا پول جلویشان را گرفت، یا پست و مقام یا جان.
صادق بیگی تاکید کرد: ما اگر می خواهیم حقیقت را ببینیم باید چشم بدنمان را ببندیم و چشم جانمان را باز کنیم، اصلاً خاصیت دنیا این است که با چشم بدن کار می کند ولی ما باید بر خلاف جریان آب حرکت کنیم و چشمانمان را ببندیم تا حقایق را ببینیم.