نشریات پژوهشی؛ فرهنگ سازی
نشست پژوهشی با موضوع"نشریات پژوهشی؛ فرهنگ سازی” در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) برگزار شد .
حجت الاسلام و المسلمین اصغر هادی استاد حوزه و دانشگاه گفت:جهت استفاده از نشریات علمی و ترویجی باید طلبه علم لازم را کسب نماید و در این مسیر حرکت کند تا بتواند بر دانش خود بیافزاید. بنابراین دانش مقدم بر پژوهش است و طبیعتاً رشد علم و بقای علم به پژوهش وابسته است.
وی افزود: اگر در دانش ، پژوهش نباشد ، از بین می رود. نوآوری در علم باعث حفظ علم می شود بنابراین نوآوری و پژوهش لازم است. آموزش نیز خوب است اگر همراه با تدریس باشد ، یک نوع پژوهش حساب می شود. نوشتن مقاله راحت نیست ، مراحلی وجود دارد و هزینه هایی هم باید صورت بگیرد تا مقاله مورد قبول واقع شود.
استاد مرکز تخصصی اضافه کرد: امروزه کتاب جایگاه خاص خود را ندارد . کسی کتاب نمی خرد و تعداد چاپش هم کم می شود . ما مقاله ها را تعداد کمی چاپ می کنیم و در سامانه قرار می دهیم و همگان از آن استفاده می کنند. در واقع مقاله در جامعه امروز بسیار نفوذ دارد بر عکس کتاب که هیچ نقشی ندارد. حتی از مقاله ای که با زبان فارسی نوشته شده است در جای جای دنیا از آن استفاده می شود.
وی افزود: مقالات علمی_پژوهشی از نظر آموزش عالی اعتبار دارد برای مثال، اگر مقاله علمی_پژوهشی 5 امتیاز داشته باشد، مقاله علمی_ترویجی 2 امتیاز دارد.
طبق دسته بندی جدید ، نشریات به دو دسته علمی و غیر علمی تقسیم می شوند و این تعیین می کند که ایران در دنیا، حائز چه رتبه علمی می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین هادی در پایان اضافه کرد: در شیراز مرکزی هست که مقالات جهان اسلام را در سامانه طبقه بندی و گاه چاپ می نماید.