نقش مردم در انتخاب قدرت اجرایی
نشست بصیرتی- سیاسی با عنوان «نقش مردم در انتخاب قدرت اجرایی» در مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی احسانی فر کارشناس مسائل سیاسی و استاد حوزه و دانشگاه در ابتدا میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و سید الساجدین امام سجاد علیه السلام و حضرت اباالفضل العباس علیه السلام را تبریک عرض نمود.
وی افزود: در مبانی دینی ما، مردم نقش تعیین کننده ای برای دادن قدرت اجرایی به حاکم الهی دارند. در واقع حکومت ها و قیام های اسلامی بر 2 پایه شکل می گیرند: پایه اول، خاص و تکلیف الهی است و پایه دوم، خاص و حمایت و پشتیبانی مردم می باشد و هر کدام از این 2 پایه نباشد، امکان تشکیل حکومت اسلامی نیست.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: اگر خاص و تکلیف و جعل الهی نباشد، هر حکومتی که بیاید طاغوت است ولو اینکه ادعای اسلامی بودن داشته باشد . و اگر هم پشتیبانی و حمایت مردم نباشد، خلیفة الله حتی اگر رسول الله باشد، زمینه حکومت نخواهد داشت. همانطور که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم در مکه زمینه حکمت پیدا نکردند اما در مدینه این زمینه مهیا گشت. کما اینکه امیرالمؤمنین علیه السلام در طول 30 سال خلیفة الله اند ولی تنها 4 سال و 9 ماه زمینه حومت پیدا کردند.
وی افزود: چه کنیم تا خاص مردمی ایجاد شود؟ آیا امام معصوم علیه السلام و یا کسی که به نصب امام است باید بنشیند تا مردم به سراغ او بیایند؟ یعنی باید منفعل عمل کند یا فعال باشد؟
استاد حوزه و دانشگاه پاسخ داد: آنچه که در سیره معصوم می بینیم فعالیت ایشان برای هدایت مردم است. امام علی علیه السلام در طول 25 سال با اینکه مردم ایشان را کنار زدند و مرتکب حرام شدند، 2 کار را انجام دادند: اول اینکه جلوی انحراف بیشتر حکومت طاغوت را گرفتند، زیرا هرچه این حکومت منحرف تر شود، ضررش به مردم بیشتر می رسد.
دومین اقدام امام علیه السلام هدایت مردم بود. بهترین زمینه برای هدایت، حکومت است ولی وقتی حکومت را ندادند، امام از زمینه های دیگر ، مثل خواص برای هدایت استفاده کرد.
وی در پایان افزود: وظیفه ذاتی ما طلبه ها تبیین قرآن و حدیث برای مردم است. وقتی ما مبانی خاص را می گوییم، مخاطب می تواند تطبیق دهد و خودش انتخاب کند.
پیش از برگزاری این نشست، نماز ظهر و عصر به امامت حجت الاسلام و المسلمین احسانی فر اقامه گردید.