کفویت و همتایی در ازدواج
معیارهای انتخاب همسر
کفویت و همتایی
یک اصل اساسی در ازدواج مسأله ی «کفویت» یا همان «همتایی» و برابری با یکدیگر است. زیرا اصلی ترین مسأله که در ازدواج موجب آرامش آدمی میشود، اصل همتایی است و مهم ترین و اصلی ترین مسأله در کفویت، ایمان است زیرا مؤمن کفو مؤمن است.
اما چنانچه در زندگی روزمره ی شما مسائل مادی تأثیر گذار است. باید حتماً به کفویت اقتصادی دو خانواده توجه کنید.
گاه خانواده های مؤمنی را می بینیم که در حد معمولی ایمان دارند وبه معنای متعارف مؤمنند و البته نه به آن معنای حقیقی ایمان و پس از ازدواج با مشکلاتی مواجه میشوند و آن ازدواج با شکست روبرو میشود و تنها علت این عدم موفقیت اختلاف طبقاتی یا اختلاف اقتصادی و یا اختلاف فرهنگی است.
در امر ازدواج باید به دو منظر توجه داشته باشیم ؛ یعنی یک چشم به آنچه هست داشته باشیم و یک چشم به آنچه آرزوی آنرا داریم.
به عبارت دیگر باید فقط ایمان برای ما مطرح باشد. حال خود را مورد بررسی قرار دهیم و خود را ارزیابی کنیم ببینیم چقدر در امور زندگی ایمان رادر رأس کارهایمان قرار میدهیم؟!
بنابراین برای تفهیم این مطلب که آرامش چگونه به وجود میآید لازم است به «خودشناسی» بپردازیم و خود را ارزیابی کنیم.
مثالی می زنیم. اگر من انسان کم حرفی هستم باید همسری انتخاب کنم که مثل خودم کم حرف باشد یا تا حدودی هم جهت با من باشد یا برعکس مکمل من باشد یعنی پر حرف باشد؟
اینجا باید ببینم آیا کم حرفی خود را نقطه ضعف محسوب میکنم یا ویژگی خوبی می دانم؟ اگر نقطه ضعف است، مکمل آن کفو من است . و اگر ویژگی خوبی می دانم، به دنبال هم جهت خویش باشم. راه دیگر برای این شناخت، دوستانی هستند که انتخاب کرده ام؛ ببینم بیشتر تمایل به دوستان کم حرف دارم یا پر حرف؟ اینگونه می توان مصادیق کفویت را شناسایی کرد. نهایت آنکه کفو شما کسی است که شما با او احساس آرامش می کنید.
ديده شده توسط سليماني (نويسنده وبلاگ) در كتاب “مطلع مهر"ص87