اعطاى ودايع الهی به اميرالمؤمنين علیه السلام
انَّ اللهَ تعالی یأمُرُکَ أن تُعَلِّمَهُ جَمیعَ ما عَلَّمَکَ و تَستَحفِظَهُ جَمیعَ ما حَفَّظکَ و استَودَعَکَ فَانَّهُ الأمینُ المؤتَمَنُ1
هر پیامبری از پیامبران الهی که اجل خود را نزدیک می دید با فرمان الهی ودایع الهی را به وصی خود منتقل می نمود و آنها را تحویل حجت بعد از خود می داد و این خود از علایم و نشانه های قطعی وصایت و خلافت کسی است که ودایع به او سپرده شده است.
در حجه البلاغ، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز بعد از مراسم حج در آخرین روزی که در مکه بودند به امر خداوند تمام میراث پیامبران گذشته را به ا امیر المومنین علیه السلام تحویل دادند و این میراث بعد از امیر المومنین علیه السلام به امام حسن علیه السلام و سپس به امام حسین علیه السلام و اکنون نزد امام زمان عجل الله تعالی فرجه است.
میراث پیامبران علیهم السلام مواردی مانندپیراهن حضرت یوسف علیه السلام ، عصای حضرت موسی علیه السلام، انگشتر حضرت سلیمان علیه السلام و اسلحه و صندوق و از همه مهم تر علم و حکمت الهی ،اسم اعظم و آثار و دانش پیامبران است که به طور کامل تحویل امیر المومنین علیه السلام شد.
سلمان فارسی می گوید : روزی امیر المومنین علیه السلام در گوش من کلمه ای را تلفظ فرمودند که تمام علوم گذشته و آینده و علم بلایا و منایا به من منتقل شد به وجد و سرور آمدم و عرض کردم بیش از این بفرمایید. فرمودند: همین مقدار بس است.
این نمونه ای از انتقال علوم الهی است.
هر یک از میراث پیامبران علیهم السلام دارای آثار خاصی است ، به عنوان مثال پیراهن حضرت یوسف علیه السلام که در زمان ظهور امام زمان علیه السلام به تن مبارک ایشان است همان پیراهنی است که حضرت ابراهیم علیه السلام با آن داخل آتش شده نسوخت و هر کس بپوشد اندازه او نیست مگر حجت زمان.
عصای حضرت موسی علیه السلام چوبی است که همیشه تر و تازه است و هر دستوری را که حجت حق به او دهد انجام می دهد و اگر با آن سخنی بگوید جواب می دهد.
وقتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه آن را به زمین می زند هر چه در مقابلش باشد می بلعد.
اسم اعظم آن اسمی است که تخت بلقیس را در یک چشم به هم زدن ، از فاصله هزار منزلی به نزد سلیمان حاضر می کند و … .
1.بحار النوار،ج28،ص96
درسنامه ایام غدیریه،گروه پژوهش ستاد غدیریه،ص25