آداب روضه
ششمین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س)برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین صفرعلی مقصودی استاد مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) آغاز گردید.
حجت الاسلام و المسلمین صفرعلی مقصودی در ابتدا تذکراتی بیان کرد و گفت: ما باید آداب روضه را رعایت کنیم مثلا جای کسی را تنگ نکنیم ، زیرا آن وقت غصب حساب می شود و یا رعایت مسائل شرعی هنگام عزاداری ، چون جنبه ی عبادت دارد مهم است و دیگر اینکه باید در عزاداری اخلاص باشد، مثلا انسان هزینه ای دهد تا در مکانی غیر از خانه خود روضه گرفته شود. رو به روی مزار علامه امین مزاری است که به سبب اخلاصی که داشت و مرتب ذکر یا حسین را تکرار می کرد ، الان روی سنگ قبرش به جای نام، یا حسین درج شده است.
وی افزود: در آستانه شهادت حضرت زین العابدین (ع) که 25 محرم مشهور است، قرار داریم. یکی از دعاهای حضرت، عاقبت به خیری می باشد . اسراری در دعاست که در روایات نیست، زیرا در دعا و مناجات امام ،خدا را رو به روی خودش می بیند اما در روایت راوی مقابل اوست و مطلب را برایش بیان می کند.
استاد مرکز تخصصی ادامه داد: در صحیفه جامعه و همچنین در منتهی الامال می خوانیم که امام العارفین زین العابدین (ع) در حجر اسماعیل و در سجده، 4 جمله را بیان نمودند، الهی عبیدک بفنائک، مسکینک بفنائک، فقیرک بفنائک، سائلک بفنائک الهی بنده ی کوچکت به درگاهت آمده، بنده مسکینت به درگاهت آمده، بنده فقیرت به درگاهت آمده، بنده سائلت به درگاهت آمده است . درباره فنِا گفته شده که به معنای درگاه است و جمله حلت بفنائک یعنی فرود آمدم به درگاهت.
وی در پایان افزود: امام سجاد(ع) دائماً در حال گریه بودند ، نزد ایشان رفتند و گفتند: آیا بس نیست؟ امام فرمود: یعقوب سال ها گریه کرد از اینکه یوسف در برابر چشمانش نبود و من 18 تن از یوسف برتر را از دست دادم. نقل شده است شتری، حضرت را در حاله گریه دید و آنقدر آن شتر ناله کرد که از دنیا رفت. اما اُف بر انسان هایی که از حیوان هم پایین تر آمدند و با اهل بیت پیامبر(ع) چنین جنایتی کردند.