اطلاعاتی درباره مرگ
هفتمین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س)برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغ فعال آغاز گردید.
مریم صادق بیگی در ابتدا اشاره ای به فلسفه شکل گیری عاشورا داشت و گفت: این عزاداری ها بعد از 1400 سال ادامه دارد و معاد که یکی از اصول دین است در بحث عاشورا بسیار مهم بود.
وی افزود: محور صحبت های امام و یارانش در شب عاشورا درباره مرگ بود برای نمونه امام حسین (ع) از حضرت قاسم(ع) پرسید؟ مرگ در نظر تو چگونه است؟و حضرت قاسم علیه السلام می فرماید؟ احلی من عسل.
صادق بیگی ادامه داد: مرگ عبور دادن انسان از عالم دنیا به آخرت است. اما چرا محور صحبت های امام در شب عاشورا مرگ بود؟ در حقیقت ما در واقعه عاشورا وابسته به مکان و زمان نیستیم یعنی ما همین حالا در واقعه عاشورا هستیم. آیا با این شرایط مالی و خاص با امام حسین(ع) هستیم یا خیر؟
این مبلغ فعال اظهار داشت: هر کس با مرگ انس بگیرد ، بزرگ می شود و می تواند به امام لبیک بگوید. می بینیم کسی که به امام لبیک گفت: مرگ عادی نداشت ، چه در واقعه عاشورا و چه بعد از آن.
وی افزود: ریشه ترس ما از مرگ جهل و نادانی است ، مثل کودکی که از همه چیز می ترسد، زیرا نسبت به معلومات اطرافش مجهول است. یکی از علل ترس ما از مرگ، مرگ از تنهایی است.
صادق بیگی تاکید کرد: بحث از مرگ ، بحثی از جنس ماوراء دنیاست و با حواس پنج گانه درک نمی شود. مرگ اگر برادری داشته باشد، خواب است. اگر بخواهیم درباره مرگ اطلاعاتی کسب کنیم باید به خواب دقت کنیم. در خواب روح به طور موقت جسم را ترک می کند ولی در مرگ ترک روح از جسم ،دائمی می باشد. وقتی روح جسم را ترک می کند کاری ندارد که مشغول چه کاری هستیم. خداوند دائماً دارد در طول 24 ساعت ما را امتحان می کند و تمرین ترک روح را به ما می دهد.
مریم صادق بیگی در پایان افزود: در دعای عرفه می خوانیم، خدایا ممنونم که وقتی خواستی این جسم را به من بدهی از من معاونت و همکاری نگرفتی. جسم اولین تصرف روح است به خاطر این حفظ حرمت تا آخرین لحظه بالای سر جسد می ایستد تا مطمئن شود این جسم را شستند، پوشاندند و در قبر گذاشتند. امام معصوم (ع) فرمود: پس از مرگ روح بالای سر جسم می ایستد و می پرسد: آیا میخواهی به دنیا بازگردی و انسان قاطع می گوید، خیر.