اثبات حقانیت اسلام با علم جنین شناسی
کیت مور (Keith Moore) پروفسور بازنشسته در بخش آناتومی (گروه جراحی) و عضو موسس انجمن آمریکایی آناتومیست بالینی (AACA) است.
دكتر كيت مور كه در سال 1984 بزرگترين جايزه كشور كانادا در رابطه با دانش كالبدشكافي را به خود اختصاص داده و در دانش جنین شناسي در جهان سرآمد بود، به كشور عربستان سعودي دعوت شد تا در مورد آياتي كه چهارده قرن پيش در مورد دنياي جنين در قرآن آمده و يا احاديثي كه در اينباره از پيامبر اسلام روايت شده است، نظرات خود را ارائه دهد . . .
دكتر در ابتدا تمايلي به اين سفر نداشت و مطمئن بود كه كتابي متعلق به چهارده قرن پيش نبايد چيز جالبي در مورد جهان جنين ارائه داده باشد به ويژه كه اين دانش فقط در نيم قرن اخير پيشرفت قابل ملاحظهاي داشته است. اما به علت نقطه ضعف گرفتن از كتاب آسماني مسلمانان و نيز گشت و گذاري در كشورهاي عربي، به اين دعوت جواب مثبت داد.
چندين سال قبل گروهي از مسلمانان اطلاعات مربوط به جنین شناسي را از قرآن استخراج كردند، سپس تمام اطلاعات قرآني جمع آوري شده را به انگليسي ترجمه و به پروفسوركيت مور استاد جنين شناسي عرضه نمودند. از او درخواست شد كه نقطه نظر و ديدگاه خود را در مورد اطلاعات جنين شناسي قرآن بيان كند.
دكتر مور بعد از اينكه ترجمه آيات قرآن معرفي شده را به دقت بررسي نمود چنين گفت: اغلب مطالب جنين شناسي قرآن به گونه اي عالي و مطابق با دستاوردهاي جديد و مدرن علم جنين شناسي است و به هيچ وجه مغايرتي با آن ندارد. او افزود: معدودي از آيات هم هستند كه توجيه علمي دقيقي براي آن ندارم و از آنجائيكه در نوشته ها و مطالعات جديد جنين شناسي نيز در اين خصوص اشاره اي نشده است، نمي توانم در صدق و كذب آن نيز نظر دهم براي نمونه مي توان به آيه:«بخوان به نام پروردگاري كه خلق كرد، پروردگاري كه انسان را از علق خلق كرد» اشاره كرد.
كلمه علق در عربي سه معني دارد:
1ـ زالو
2ـ علقة
3ـ خون بسته
دكتر مور در اين مورد كه، جنين، در بدو امر، مانند يك زالو به نظر مي آيد، هيچ پيش فرضي نداشت. او در آزمايشگاه، مرحله ابتدائي و ميكروسكوپي جنين را با دياگرام يك زالو مقايسه كرد و از شباهت چشمگير آندو شگفت زده شد. در عين حال، او اطلاعات جديدي از توصيفات جنين شناسي را كه تاكنون برايش ناشناخته بود، از قرآن استنباط كرد.