بازگشت جناب جعفر طیار
در این روز و در سال هفتم هجری هم زمان با فتح قلعه خیبر، جناب جعفر بن ابى طالب عليه السلام برادر امير المؤ منين عليه السلام که به دستور پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله به حبشه هجرت کرده بود، به مدینه بازگشت.1
عبدالله بن جعفر از آغاز جوانی به داشتن اخلاق نیک و ایمان شهرت یافته بود، به گونه ای که در بین مسلمانان از احترام خاصی برخوردار بود. مسلمانان به پاس خدمات شایسته ای که پدر اوتقدیم داشته بود(هجرت به حبشه که چشیدن طعم سختی هاو تلخی های غربت و دوری از وطن را به همراه داشت، دفاع از اسلام و پیامبرصلی الله علیه وآله و شهادت در راه خدا)، وی را مورد اکرام قرار می دادند.عبدالله بن عمر هر وقت عبدالله را می دید،وی را مخاطب قرار می داد و می گفت: السلام علیک یابن ذی الجناحین. (2)
در کتاب معجم رجال الحدیث، درباره جایگاه عبدالله بن جعفر آمده است: جلالت قدر و شان و منزلت عبدالله بن جعفر طیار به قدری روشن است که هرگز نیازی به توضیح ندارد; زیرا از جمله مواردی که دلالت برشان وعلو مقام وی دارد، این است که امیرمؤمنان علیه السلام همیشه تلاش می کرد تا ازکشته شدن عبدالله جلوگیری کند، همان گونه که از حسنین علیهما السلام و محمدبن حنفیه محافظت می نمود. (3)
1.منتخب التواريخ : ص 56. وقايع الايام : ج رجب ، ص 255.
2.ذکرة الخواص، ص 174.
3 - معجم رجال الحدیث، ج 10، ص 143.