اقرار گرفتن های حضرت از مردم در غدیر
شرایطی که برای بیان این یک دستور الهی بر پا شد و آن اجتماع بزرگ و شیوه ی خاص بیان و منبر که فقط در این ماجرا بوده است. بخصوص وداع پیامبر صلی اللَّه علیه و آله با مردم در حالی که اسلام از نظر دشمنان خارجی نفوذ ناپذیر شده بود.
مسئله ی امامت فقط به صورت یک خبر و پیام و خطابه ابلاغ نشد، بلکه به عنوان حکم و فرمان الهی و بیعت عموم مسلمانان و تعهد آنان اجرا شد.
مفاهیم بلند و حساسی که در مقام تبیین ولایت در متن خطبه آمده است.
مراسم خاصی که قبل و بعد از خطبه واقع شد، که بیعت و عمامه ی «سحاب» و تهنیت از نمونه های آن است و دلالت بر اهمیت ویژه ی این ماجرا می نماید.
خطاب خداوند که: «امروز دین شما را کامل کردم ونعمت خود را بر شما تمام نمودم»، که تا آن روز مشابه آن را هم در هیچ موردی نفرموده بود.
توجه خاصّ ائمه علیهم السلام به سخنان پیامبر صلی اللَّه علیه و آله در غدیر، وبخصوص کلام امیرالمؤمنین و حضرت زهراعلیهماالسلام که فرمودند: «روز غدیر خم برای کسی عذری باقی نگذاشت»، و نیز اهتمام علما به تفصیل مباحث مربوط به غدیر به تبعیت از ائمه هدی علیهم السلام به عنوان ریشه ی اصیل ولایت و امامت.
سند و شیوه ی نقل این حدیث از نظر حدیثی، تاریخی، کلامی و ادبی، و همچنین فراگیری و راهیابی آن به قلوب مردم، در میان روایات ولایت بی مانند است.
دیده شده توسط سليماني(نويسنده وبلاگ) در كتاب«اسرار غدیر»،ص31