اهمیت و آثار وفای به عهد
قرآن مجید یکی از ویژگی های افراد با ایمان را وفای به عهد می داند: (و الذین هُم لِاَماناتِهِم وَ عَهْدِهِم راعُون; مؤمنان کسانی هستند که امانت ها و عهد خود را مراعات می کنند. )
در آیه ای دیگر، آن را نشانه افراد نیکوکار می داند: (و الموُفُون بِعَهدِهِم اِذا عاهَدوا; نیکوکاران کسانی هستند که به عهد خود [ هنگامی که بستند ] وفا می کنند. )
آن گاه که می خواهد از حضرت اسماعیل به عظمت نام ببرد، وفای به عهد را یکی از اوصاف برجسته او شمرده و می فرماید: (و اذکُر فی الکتاب اِسمعیل اِنَّه کانَ صادِقَ الوَعد;10 در کتاب آسمانی از اسماعیل یاد کن، که او در وعده هایش صادق بود. )
در روایات ائمه معصومین نیز در باره وفای به عهد زیاد سفارش و تأکید شده است. از جمله:
1 ـ وفای به عهد، از ویژگی های مؤمنان است; حضرت علی(ع) می فرماید: وفای به عهد، از نشانه های مردم متدین است.
2 ـ وفای به عهد، نشانه ایمان به خداست; پیامبر گرامی اسلام(ص) می فرماید: هر کس که به خدا و روز رستاخیز ایمان دارد، هر گاه وعده داد وفا کند. )
3 ـ وفای به عهد، رحمت خدا و مایه آرامش بندگان است; حضرت علی(ع) می فرماید: به عهد خویش وفادار باش و بر آنچه به عهد گرفتی، امانت دار باش و جان خویش را سپر پیمان خود گردان، زیرا هیچ یک از واجبات الهی همانند وفای به عهد نیست که همه مردم جهان با تمام اختلافاتی که در افکار و تمایلات دارند، در آن اتفاق نظر دارند تا آن جا که مشرکین زمان جاهلیت، به عهد و پیمانی که با مسلمانان داشتند، وفادار بودند، زیرا آنان آینده ناگوار پیمان شکنی را آزمودند; پس هرگز پیمان شکن مباش و در عهد خود خیانت مکن و دشمن را فریب مده، زیرا کسی جز نادان بدکار بر خود گستاخی روا نمی دارد. خداوند عهد و پیمانی را که با نام او شکل می گیرد، با رحمت خود، مایه آسایش بندگان و پناهگاه امنی برای پناه آورندگان قرار داده است تا همگان به حریم امن آن روی آورند. پس فساد و خیانت و فریب در پیمان راه ندارد.
دیده شده توسط سلیمانی(نویسنده وبلاگ) در کتاب تبلیغ