زن عاملی اساسی در ساختن فرهنگ
یکی از دانشجویان و عضو فعال نشریات دانشجویی با اشاره به این که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دو نگاه تیره ابزار واقع شدن زن و یا نادیده گرفتن فعالیت های اجتماعی زنان سرلوحه برنامه ها قرار داشت، توضیح می دهد: به برکت نگاه امام (ره) زن با ایفای نقش مادری به معنای واقعی توانست به مقام انسان سازی برسد. همه مردان بزرگ تاریخ و شهدای دفاع مقدس با پشتیبانی عاطفی زنان و مادرانشان توانستند حماسه ساز شوند.
این دانشجو به الگوی زن ایرانی برای بیداری زنان دنیا تاکید کرده و می گوید: همین ویژگی سلحشوری زن ایرانی و صبر بی پایانش باعث شده که زنان غزه ای از مادران و همسران شهدای ایران الگوی مقاومت و پایداری بگیرند.
وی با محور دانستن زن در خانواده به نقش کلیدی مادر در تربیت نسل آینده اشاره کرده و می گوید: بزرگ مردی که فریاد زد: هیهات من الذله این کفر ستیزی و آزادی خواهی را از مادر بزرگوارش آموخته بود. در سطح جامعه خیلی بزه ها رخ می دهد که برنامه ریزان نمی دانند چطور حل و فصل کنند؟ به نظر می رسد اگر درباره زنان یک جامعه سرمایه گذاری شود، خود به خود با تربیت نسل سالم خیلی از مشکلات مرتفع خواهد شد. وقتی نقش اصلی زن در برنامه ریزی ها کمرنگ شود، مشکلات گسترش پیدا می کنند. ما نمی خواهیم به بهانه های فمنیستی ارزش ها را از خود جدا کنیم. این ها تهاجماتی است که نقش اصلی زن مسلمان ایرانی را تهدید می کند. ما می خواهیم زن به موازات ایفای نقش مادری به رسالت اجتماعی خود نیز بپردازد.
همه این ها برمی گردد که مسئولان زن را یک عنصر فرهنگ ساز تلقی کنند.
قسمتی از پژوهش خانم مهوش پدیدار(طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها)