یاران مکتب خمینی
شانزدهم دیماه، سالروز شکلگیری حماسه خونین هویزه توسط دانشجویان پیرو خط رهبری و به فرماندهی دانشجوی شهید، علمالهدی است. این دانشجویان رزمنده در ۱۵ دی ۱۳۵۹ش، عملیاتی را در هویزه و سوسنگرد آغاز کردند و پیروزیهای مهمی کسب کردند.
نیروهای اسلام درحالیکه تجهیزات نظامی در اختیار نداشتند، تا آخرین قطره خون به دفاع از سرزمین ایران اسلامی پرداختند، مظلومانه به شهادت رسیدند و حماسه هویزه را آفریدند. به پاس تجلیل از رشادتهای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره)، بهویژه شهید علمالهدی، شانزدهم دی، روز «شهدای دانشجو» نام گرفت.
در دستنوشتهای بهجا مانده از شهید علمالهدی چنین میخوانیم: «… من در سنگر هستم. در این خانه محقر، در این خانه فریاد و سکوت، فریاد عشق و سکوت، در این سرد و گرم، سردی زمستان و گرمای خون. در این خانه ساکن و پرجوش و خروش، سکون در کنار رودخانه و هیجان قلب و شور شهادت. خانه نمناک و شیرین، کوچکی قبر و عظمت آسمان. این خانه، کوچک است. این سنگر، این گودی در دل زمین، این گونیهای بر هم تکیه داده شده، پر از حرف است. فریاد است. غوغاست… صدای پرمحبت اصغر و حرف زدن آرام رضا و خوشزبانی منصور، بغض گلویم را گرفته. قطرات اشکم هدیهتان باد. تنهایی، عمیقترین لحظات زندگی یک انسان است…»
امام خمینی (ره)، عارفی وارسته بود که در محراب عشق و در طلب وصال یار زندگی میکرد. یاران وی نیز که در محضر عالمی چون او شاگردی کرده بودند، درس عشق، جهاد و شهادت را از ایشان آموختند و با توکل به خدای بزرگ، شهادت را بر زندگی در دنیا ترجیح دادند.
در آموزههای دین اسلام، شهادت و گزینش مرگ سرخ، بر آگاهی از مبانی آزادی و اختیار در مبارزه بر ضد انحراف فکری متکی است که مجاهد آن را با منطق، شعور و بیداری انتخاب میکند. شهادت، مکتب سازندهای است که شگرفترین اثر و خللناپذیرترین واکنش نسلهای تاریخ را با خود همراه دارد.
با این دیدگاه، دانشجویان پیرو خط امام (ره) در دیماه سال ۱۳۵۹ش، برگی از دفتر جنگ و انقلاب را در هویزه ورق زدند. عملیات هویزه، نخستین حمله مهم ایران بود که در آن میان نیروهای مردمی؛ یعنی سپاه، ارتش، بسیج و عشایر، هماهنگی کامل برقرار شد. این عملیات، موجی از شهادتطلبی را در جوانان بهوجود آورد.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله العظمی خامنهای در پیامی به کنگره شهدای دانشجو، از دانشجويان شهيد هويزه با عنوان سرآمدان ایمان و ایثار آگاهانه، یاد کرده و تأکید فرمود: «امروز که دشمنان کمینگرفته نظام اسلامی درصدد از رونق انداختن جهاد و شهادت هستند، دانشجویان عزیز و همه جوانان باید این عامل قدرت ملی و شاخص ایمان خالصانه را از دست ندهند و آن را بزرگ بشمارند.»