• خانه 
  • ورود 
  • تماس  

اشقیا چه کسانی هستند؟

14 مهر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

سومین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) در فضای حیاط با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.

   این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغین  فعال شهرستان  آغاز گردید.

صادق بیگی گفت: ما باید ریشه یابی کنیم که چرا عده ای برای قیام عاشورا لبیک گفتند ولی عده ای لبیک نگفتند. مثلا حُر لبیک گفت و ابن سعد لبیک نگفت. اشقیا نیز کسانی هستند که در جبهه ی قابل بودند. انشاالله که خدا به ما عنایت کند و در جبهه ی اشقیا نباشیم.

    وی افزود: وقتی در واقعه ی عاشورا نگاه می کنیم ، می بینیم که وقتی امام فرموده، هل من ناصر ینصرنی ، از این خیل عظیم مسلمانان و ممالک شام و بصره و کوفه و حجاز و ایران و … که خود امام دعوت گرفتند و نامه نوشتند و هم دعوت شخصی و هم دعوت قبیله ای کردند، تنها  72 نفر لبیک گفتند و اسناد این دعوت در تاریخ موجود است.

   ایشان ادامه داد: برخی افراد خودشان پا پیش گذاشتند و از بصره و کوفه به امام نامه نوشتند و امام را دعوت کردند اما چه شد که این ها ، پا پس کشیدند و دعوتشان را پس گرفتند؟ در خطبه هایی که امام حسین (ع) خواندند ، قسمتی از آن یادآوری دعوت گروه مقابل اشت و حتی ایشان را خطاب قرار دادند که شما به من نامه نوشتید و مرا دعوت کردید.

ادامه »

 1 نظر

لبیک به امام حسین علیه السلام

14 مهر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

دومین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) در فضای حیاط با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.

   این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغ فعال آغاز گردید.

   مریم صادق بیگی گفت:چرا برخی افراد امام حسین (ع) لبیک گفتند و بعضی ها با تأخیر لبیک را پاسخ دادند و برخی نیز اصلاً امام را یاری نکردند؟ در پاسخ می گوییم چون ، جبهه ی فکری آن ها با امام متضاد بود. ما به کسانی کار داریم که مسامحه کردند، و نسبت به ایشان احساس خطر می کنیم ، ما باید از تاریخ عاشورا عبرت بگیریم که چه عاملی باعث شد که برخی از محبان لبیک نگویند یا با تأخیر لبیک بگویند و تاریخ این را گواهی می دهد.

    وی افزود: کسی که مورد دعوت امام حسین(ع) قرار می گیرد ، باید همان لحظه ، همسوی اراده امام پیش رود . حال باید ببینیم چطور عقلمان را در مرتبه امام قرار دهیم؟ هر قدر عقل پویا تر شود ، تکلیفی که به دوش ما می گذارند ، دقیق تر می شود. و مراحلی که برای کمال در نظر گرفته شده در خطوط جدی تری قرار می گیرد.

ادامه »

 نظر دهید »

فلسفه شکل گیری عاشورا

14 مهر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

اولین روز از مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، در مركز تخصصي تفسير و علوم قرآني نرجس خاتون (س) در فضای حیاط با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برگزار شد.

   این جلسه با سخنرانی مریم صادق بیگی، مبلغ فعال آغاز گردید.

   مریم صادق بیگی در ابتدا اشاره ای به فلسفه شکل گیری عاشورا داشت و گفت: این عزاداری ها بعد از 1400 سال زنده است و چرا برای امام حسین (ع) گریه می کنیم.

    وی افزود: دلیل عمده این است که کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا. باید این را بگوییم که اگر واقعه عاشورا هست، تاریخ نیست و حقیقت است، چون اگر تاریخ باشد، شما باید فقط به آن مراجعه نمایید یا احساس تاسف کنید و یا احساس غیرت کنید.

   صادق بیگی ادامه داد: ولی واقعه عاشورا تاریخ نیست، حقیقت است ، زیرا حدیث می گوید، کل یوم عاشورا، کل ارض کربلا. یعنی هر زمان واقعه ی عاشورا هست و هر جا که این ندا به او می رسد، کربلا است. در واقع همین جا ، خانه ی من کربلاست و زمان هم عاشوراست.

ادامه »

 نظر دهید »

​نادانی و جهل

10 آذر 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

 برخی افراد به علت نداشتن تحلیلی درست از اوضاع سیاسی و اجتماعی، به چیزی روی می‌آورند که صلاح دین و دنیای آنان در آن نیست. برخی از کوفیان این‌گونه بودند و امام حسین(ع) ˜نیز در کلام خویش، یکی از علل نقض بیعت کوفیان را همین نابخردی و نادانی کوفیان معرفی می‌کند:
«اى کوفیان! زشتی‌تان باد و بینوایى! سختی‌تان باد و نابودى! شما سرگشته ما را به فریاد خود طلبیدید و چون آماده آمدیم، شمشیر دست ما را بر ما تیز کردید! و آتشى را که بر دشمنان ما و شما شعله‌ور بود بر ما افروختید! شما بی‌ آن‌که از ما گناهى دیده باشید صبح کردید، در حالى که دشمنى ما را بر آشتى برگزیدید و به عناد ما شتافتید و به سبب گرایش به فساد، بیعت ما را رها کرده، از روى نادانى و پیوند با سرکشان امّت و بازماندگان احزاب و دورافکنان کتاب خدا آن‌را شکستید!…».[ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی‌طالب(ع)، ج ‏4، ص 110، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق

 5 نظر

​حُب دنیا و طمع

10 آذر 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

برخی از آنانی که از امام حسین(عليه السلام) دعوت کرده‌ بودند در واقع درد دین نداشتند، بلکه طمع و حُب دنیا و ریاست و اینکه شاید در سایه حکومتشان به خواسته‌های دنیایی خود برسند، انگیزه آنان برای چنین دعوتی بود. امام حسین(عليه السلام) ˜می‌فرماید: «همانا مردم دنیاپرستند و دین از سر زبان آنها فراتر نرود و دین را تا آن‌جا که زندگی‌شان را رو به راه سازد بچرخانند و چون در بوته آزمایش گرفتار شوند دینداران اندک گردند‏».[ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول(ص)، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ص 245، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1404ق.] این کلام امام(عليه السلام) به همین طمع و حرص مردم به دنیا اشاره دارد. طبیعتاً چنین افرادی زمانی که اوضاع را بر وفق مراد ندیدند، از دعوت خود عقب‌نشینی کردند.
دنیا طلبی بویژه از راه حرام، هدیه‌های نامشروع و غذاهای حرام ، هم دل‌ها را از دریافت هدایت و حق محروم می‌نماید، هم، دینداری و تعهد را کاهش می‌دهد و عمل به وظیفه را در بوته فراموشی می‌سپارد.
امام حسین، روز عاشورا خطاب به سپاه کوفه و نکوهش آنان که نه به سخن حقش گوش می‌دهند و نه دعوتش را می‌پذیرند، رمز چنین رویکردی را همین گرایش به دنیای حرام می‌داند و می‌فرماید:
«همه شما مرا سرپیچی می‌کنید، به سخنم گوش فرا نمی‌دهید. حق دارید! چرا که تحفه‌ها و هدیه‌هاتان همه از حرام است و شکم‌هایتان از حرام پُر شده است، پس بر دل‌های شما مُهر خورده. وای بر شما چرا ساکت نمی‌شوید، چرا گوش نمی‌دهید و نمی‌شنوید».[خوارزمی، موفق بن احمد، مقتل الحسین(ع)، ج ‏2، ص 9، قم، انوار الهدى‏، چاپ دوم‏، 1423ق‏.]
در زیارت اربعین، از حادثه عاشورا چنین گزارش شده است که؛ کسانی برای کشتن امام حسین(عليه السلام) ˜هم‌دست و هم‌داستان شدند که دنیا فریبشان داد و بهره خویش را به چیزی فرومایه و بی‌ارزش فروختند و آخرت خود را به بهای ناچیز و اندک معامله کردند و از روی تکبر، در هواپرستی خود غوطه خوردند و تو و پیامبرت را به خشم آورده، پیروی از اهل دشمنی و نفاق کردند.[شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج ‏6، ص 59، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق]

 نظر دهید »

رهبر معظم انقلاب درگذشت حجت‌الاسلام شاهرخی را تسلیت گفتند

10 آذر 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت روحانی پرتلاش حجت‌الاسلام شاهرخی را تسلیت گفتند.

متن پیام تسلیت حضرت آیت الله خامنه ای به شرح زیر است:

بسمه تعالی

درگذشت روحانی پرتلاش مرحومِ مغفور حجت‌الاسلام آقای حاج سید محمدنقی شاهرخی رحمت‌الله‌علیه را که نماینده‌ی مجلس خبرگان و شاگرد و نماینده‌ی امام راحل در برخی کشورها بودند به خاندان محترم و ارادتمندان ایشان و به مردم انقلابیِ خرم آباد تسلیت عرض میکنم و مغفرت و رحمت الهی را برای آن مرحوم مسئلت مینمایم. حشر این سید بزرگوار با اجداد طاهرینش باد ان‌شاالله.

سید علی خامنه‌ای

۹ آذرماه ۱۳۹۵

 نظر دهید »

​عوامل رشد روحية كوفي‌گري و عبرت از كوفيان

10 آذر 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

مگر نه اين‌كه وقتي غوغا فراهم آيد عقل و دين هر دو فرو مي‏افتند؟ و مگر نه اين‌كه كوفيان مجسّمه غوغا بودند؟ حال به من بگو: چون اهل غوغا بودند خوب نمي‏انديشيدند و مقيد به تعهدات ديني نبودند؟ و يا چون تدبّر در دين نداشتند اهل غوغا شدند و نتوانستند از فرستادة امام، خوب نگهداري كنند و مرعوب تهديد عبيدالله شدند؟ هر دو جواب يكسان است، عمده آن است كه تدبّر و تعقّل و دينداري را ، فرو ننهي و به غوغا دامن نزني، وگرنه از حكمت حسيني دور مي‏افتي هر چند دل در هواي حسين(عليه السلام) داشته باشي. مردمي كه غيرت قبيلگي، آنها را به حركت درآورد و دين را در زير ساية علماء دين نديده باشند، و اگر هم پاي منبري مي‏نشينند، بيشتر با انگيزه‏اي غير از تعليم و تربيت و وعظ، دلشان در شور گروه و قبيله‏ شان مي‏تپد، به راحتي جمع مي‏شوند و به تعداد 18000 نفر با فرستاده امام بيعت مي‏كنند، و با يك تحليل سياسي يكي از خان‌زاده ‏هاي كوفه پراكنده مي‏شوند. چراكه نه به جهت وظيفة ديني بيعت كردند و نه بر اساس تكليف ديني مسلم‌بن‌عقيل را ترك نمودند. اين مردم نهضت حسين(عليه السلام)را متوقّف نكردند ولي خودشان عبرت روزگار شدند، تا ما در عمل زدگي همه عمر را به شنزار سياست زدگي و حبّ جاه و مقام و گروه، فرو نبريم و از خود باز نمانيم و بيشتر در تربيت معنوي خود بكوشيم
قصّة كوفه، قصّه ديگري است. با مرگ معاويه به امام نامه نوشتند، ولي ياريش نكردند و با مرگ يزيد، آتش انتقام در بين آنها سر به آسمان برداشت، اما ديگر شرمنده‌تر از آن بودند كه باز به امام سجّاد(عليه السلام) نامه بنويسند و از او دعوت كنند.
شمشيرها را بي‌پروا از غلاف بيرون آوردند و به هر شكلي كشتند، هم آن را كه بايد بكشند و هم آن را كه بايد نكشند، هم آن‌طور كه بايد بكشند و هم آن‌طور كه بايد نكشند، هم آن‌طور كه بايد كشته شوند و هم آن‌طور كه بايد كشته نشوند. اين است سرنوشت شيعياني كه از حكمت ديني فاصله مي‏گيرند و به عمل‌زدگي و قبيله‌گرايي و باندبازي مي‏افتند. كوفه يك خبر و عبرت بزرگ براي ما دارد. عبرت ازكوفه؛ يعني اگر مي‏تواني اين‌گونه آدم‌ها (شيعة باندباز بي‌حكمت) را اصلاح كن، و اگر نمي‏تواني از آن‌ها فاصله بگير و مواظب باش اگر مي‌خواهي راه سعادت را كه راه حكمت حسيني است، پيشه كني؛ بايد از اوّل چون اصحاب كربلا در راه حسين(عليه السلام) پاكباز باشي، آري؛ علاقه‌مندي به حسين(عليه السلام) كافي نيست، بايد در راه حسين(عليه السلام) پاكباز بود، مطمئن باش سنّت جاري امتحان الهي جاي تو را به تو نشان مي‌دهد. اگر صادقانه اسلام را پذيرا نشوي، يك‌‌مرتبه خود را در كنار عمرسعد خواهي ديد و اگر صادقانه علاقه به حسين(عليه السلام) را پيشه نكني، يك‌مرتبه خود را در كنار كوفيان مي‌يابي و اگر صادقانه به دنبال حق باشي و راه را گم كرده‌باشي يك مرتبه حرّگونه خود را كنار امام‌حسين(عليه السلام) خواهي يافت و اگر از اوّل سعي كني امام خود را بشناسي و براي او پاكبازانه جان دهي، همواره در كنار حسين(عليه السلام)خواهي بود، گمان مبر در گردونة امتحان از صحنه خارج خواهي ماند؛ پس، از كربلا و از سرنوشت كوفيان، عبرت بگير. ( کتاب کربلا مبارزه با پوچی ها ،نوشته استاد طاهر زاده)

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 17

تبادل لینک

جستجو

معرفی اساتید مرکز

معرفی مرکز تخصصی

مرکز تخصصی نرجس خاتون (س) در سال تحصیلی 1376 فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز در حال حاضر دارای 114 طلبه جاری در دوره حضوری و غیر حضوری در رشته تفسیر و تعداد 10نفر از اساتید مبرز و مهذب می باشد. شایان ذکر است این مرکز دارای رتبه اول المپیاد علمی آموزشی کشوری در سال 97-96 و نیز رتبه دوم المپیاد علمی آموزشی،کشوری در سال 96-95 و رتبه اول کشوری چهارمین دوره مسابقات پژوهشی رشد می باشد. شماره تماس: 03145349406

موتور جستجوی امین

موتور جستجوی امین

ابزار نظرسنجی

نظرسنجی

پر بیننده ترین مطالب

  • میلاد امام حسن عسکری علیه السلام (5.00)
  • امام رضا (ع) و لقب معصومه (5.00)
  • دوقطبی مجلسِ«دولتی- ضددولتی» دروغین است (5.00)
  • سعادت (5.00)
  • 7حدیث گوهر بار از امام هفتم (5.00)

السلام علیک

السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک، علیک منی سلام الله ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین

موضوعات

  • همه
  • آموزش
  • آیينه خدا
  • اخبار مرکز تخصصی
  • اهل بیت علیهم السلام
    • امام حسن علیه السلام
    • امام حسین علیه السلام
    • امام علی علیه السلام
    • امام مهدی عجل الله تعالی فرجه
    • امام کاظم علیه السلام
    • حضرت زهرا سلام الله علیها
  • بانوی کربلا
  • برتر از هزار ماه
  • برترین بانوی جهان
  • به قلم طلبه
  • تقویم تاریخ
  • تولید ملی
  • جمعه های دلتنگی
  • خانه ی کتاب
  • خانواده
  • در محضر استاد
  • رأفت
  • روایت
  • سبک زندگی
    • سبک زندگی عاشورایی
    • سبک زندگی فاطمی
  • شهر خوبان
  • عمومی
  • فضائل حضرت علی علیه السلام
  • كوچه باغ شعر
  • ماه شهادت
  • معرفت
  • من انقلابي ام
  • من یک دختر مسلمانم
  • نمونه سؤال
    • اصول مظفر
  • نوروز
  • هدایت
  • همگام با مشاور
    • ازدواج
    • تربیت فرزند
  • ياران ناب
  • پایان نامه ها
  • پژوهش
    • اخبار
    • پايان نامه

آخرین مطالب

  • از خداوند طلب فرزند صالح و سالم کنید.
  • دشمن تمام توانش را گذاشت تا در عرصه فرهنگی ما را زمین بزند
  • برگزاری مراسم جشن به مناسبت میلاد خجسته پیامبر اکرم(ص)
  • فوت مهسا امینی بهانه هدف گرفتن اصل حجاب، اسلام و انقلاب بود
  • هنگام مرگ همه اعمال قطع می شود به جز، سه عمل
  • همایش طلایه داران عفاف و حجاب
  • دحوالارض روزی خاص در ذی القعده
  • بنیانگذار مذهب شیعه
  • نهی از نزدیک شدن به فحشا و منکرات
  • نهی از بی مهری به فرزندان
  • منظور از واژه ی «اف» چیست؟
  • وجوب احسان به والدین
  • بیان حرمت شرک
  • اهمیت پژوهش در کلام مقام معظم رهبری
  • کارگاه تخصصی " مهارت ها، با تاکید بر کاهش تعارضات زناشویی
  • جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) سال 99
  • پنجمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • چهارمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • سومین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • دومین نشست جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی

آمار

  • امروز: 246
  • دیروز: 387
  • 7 روز قبل: 3862
  • 1 ماه قبل: 19915
  • کل بازدیدها: 875455

آرشیو مطالب

  • آبان 1401 (2)
  • مهر 1401 (3)
  • تیر 1400 (2)
  • خرداد 1400 (1)
  • فروردین 1400 (7)
  • بهمن 1399 (6)
  • دی 1399 (8)
  • آذر 1399 (1)
  • آبان 1399 (3)
  • مهر 1399 (4)
  • شهریور 1399 (3)
  • تیر 1399 (9)
  • بیشتر...

خانه ی کتاب

پیوند ها

  • شور شیرین
  • خادم الرضا
  • حضرت عشق
  • کجاست پسرفاطمه(عج)!؟
  • وبلاگ طلایی
  • وبلاگ مذهبی علمدار کربلا
  • ˙•▪●* وبلاگ اهل البیت (ع) *●▪•˙
  • بیت الشهدا
  • علیرضا قهرمان نیا(پژوهشگر رشد فردی و سازمانی)
  • مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران
  • نگاه خدا
  • زمینیانی همچون فرشته
  • چادری ها محبوب ترند
  • باران نور
  • پایگاه چهارده معصوم
  • مادران گمنام
  • سیده نفیسه خاتون
  • مدرسه علمیه الزهرا (س) گلدشت
  • الصلوة
  • قاصدک
  • دختر چادریا
  • آوای شاپرک ها
  • مرکز تحقیقاتی اسلام ناب
  • احیای دین و قرآن-شهدا و دفاع مقدس و نسل جوان متعهد
  • ما را مدافعان حرم آفریدند
  • عشق آسمانی
  • فروشگاه گلد داک
  • امانت های آسمانی
  • مدافعین حرم
  • بررسی مشکلات اجتماعی
  • کانون اهل قلم لرستان
  • وبلاگ شخصی سید موسوی
  • عاشقان حسین علیه السلام
  • مصباح الهدی
  • مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع)
  • فاطر
  • تماس