نقش مشكلات اقتصادي در ازدواج
بررسي مشكلات وموانع ازدواج
مشكلات اقتصادي
عمده ترين موضوعي كه در جامعه مانع ازدواج جوانان تلقي مي شود . مشكل اقتصادي است. اين موضوع مربوط به دوران فعلي فقط نيست، زمان صدر اسلام نيز به اين مشكل خيلي ها استناد مي دادند، ولي پيامبر (ص) و اهل بيت اين مسأله را مانع ازدواج نمي دانستند.
فرد در اثر ازدواج احساس مسئوليت بيشتري مي كند و افق هاي جديدي به روي او باز مي شود:
چه بسا افرادي كه بدون كمترين امكانات اقتصادي تصميم به ازدواج گرفته اند و پس از ازدواج خداوند از فضل خود آنها را بي نياز ساخته است.
در پرتو ازدواج راه هاي جديدي براي كسب درآمد بيشتر پيدا مي شود.
فرد در معاملات اقتصادي و توسعه ي شغل پر دل تر و شجاع تر عمل مي كند.
برخي افراد براي كسب امكانات اقتصادي بيشتر ازدواج خود را به تأخير مي اندازند، در اين صورت با گذشت دوران جواني و بهار ازدواج دچار سردرگمي، نابساماني و زندگي بي روح و سرد خواهند شد.
مزاياي شغلي و تسهيلات از قبيل اعطاي وام ، زمين و… براي افراد متأهل بيشتر از مجردين است.
در اين زمينه خانواده ها و فاميل مي توانند با ايجاد قرض الحسنه هاي خانوادگي و اختصاص بخشي از اعتبارات صندوق به ازدواج جوانان فاميل در حل مشكلات اقتصادي آنها كمك شاياني را داشته باشند.
بيكاري و نداشتن ثبات شغلي مشكلي است در سر راه ازدواج جوانان كه حمايت خانواده ها احساس مسئوليت اطرافيان، حمايت هاي دولتي و همت خود افراد در كاهش مشكلات آنها مؤثر است.
يكي از مشكلات بسيار مهم براي خانواده دختر تأمين جهيزيه است كه با ساده تر كردن اين سنت پسنديده و تهيه مايحتاج اوليه و ضروري زندگي مي توانند از اين مشكلات بكاهند.
اقوام و فاميل طرفين با درايت و بزرگواري مي توانند به عنوان راهنما به خانواده هاي طرفين توصيه كنند كه مراسم هرچه ساده تر و جهيزيه هرچه مفيدتر و ضروري تر صورت پذيرد.
براي كمتر و سبك تر شدن بار مخارج ازدواج با جلوگيري از تجمل گرايي و چشم و هم چشمي و برگزاري مراسم و جشن ساده تر بكوشند و از بدهي هاي سنگين پس از ازدواج رهايي يابند.
براي حل مشكل مسكن هم سكونت موقت در منزل والدين در صورتي كه باعث درگيري و توهين و تحقير نشود، اجاره نشيني و كمك والدين به زوجين در اين امر راهگشا است.
ديده شده توسط سليماني (نويسنده وبلاگ) در كتاب “مطلع مهر"ص36