ازدواج آسان در اسلام
ترغیب به ازدواج آسان و فراهم کردن مقدمات ازدواج برای افراد
«وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُم …: مردان و زنان بی همسر را همسر دهید و همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را اگر فقیر و تنگدست باشند.
وَ اَنْکِحوا: ازدواج کنید، به همسری دهید. اَنْکِحْ: ازدواج کن.
اَیاما: مردان بی همسر، زنان بی شوهر، دختران و پسران مجرّد، جمع ایم.
صالِحینَ: شایستگان، نیکان، جمع صالح. عِباد: بندگان، بردگان، جمع عبد.
اِماء: کنیزکان، برده های زن، جمع اَمَه.
آیه فوق علاوه بر اینکه به طور ضمنی هر فرد انسان را به نکاح و همسر گزینی ترغیب و توصیه می کند افراد جامعه را نیز به یک امر بالاتر از این موظف می دارد و به آنان فرمان می دهد که تسهیلات لازم را در امر ازدواج جوانانتان فراهم سازید. مسأله ازدواج و همسر گزینی را در جامعه گسترش دهید و از این طریق از شیوع فحشاء و فساد در جامعه جلوگیری نمائید.
«اَنْکِحوا» (آنها را همسر دهید) با اینکه ازدواج یک امر اختیاری و بسته به میل طرفین است، مفهومش این است که مقدمات ازدواج آنها را فراهم سازید، از طریق کمک های مالی در صورت نیاز، پیدا کردن همسر مناسب، تشویق به مسأله ازدواج و بالاخره پا در میانی برای حل مشکلاتی که معمولاً در این موارد بدون وساطت دیگران انجام پذیر نیست.
بدون شکّ اصل تعاون اسلامی ایجاب می کند که مسلمانان در هر زمینه به یکدیگر کمک کنند ولی تصریح به این امر در مورد ازدواج دلیل بر اهمیت ویژه آن است.
چنانچه در حدیثی از امیرمؤمنان علی علیه السلام می خوانیم:
«بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر برای امر ازدواج میانجیگری کنی تا این امر به سامان برسد».
در حدیثی از امام کاظم علیه السلام می خوانیم:
«سه طایفه اند که در روز قیامت در سایه عرش خداوند قرار دارند، روزی که سایه ای جز سایه او نیست: کسی که وسایل تجویز برادر مسلمانش را فراهم سازد و کسی که به هنگام نیاز به خدمت، خدمت کننده ای برای او فراهم کند و کسی که اسرار برادر مسلمانش را پنهان دارد».
و همچنین از پیامبر صلی الله علیه و آله می خوانیم:
«هر گامی، انسان در این راه بردارد و هر کلمه ای بگوید، ثواب یک سال عبادت در نامه عمل او می نویسد».
ديده شده توسط سليماني(نويسنده وبلاگ) در كتاب ازدواج از دیدگاه قرآن و سنت،ص17