• خانه 
  • ورود 
  • تماس  

یکی از معانی استضعاف

26 فروردین 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

سخنرانی مجازی  به مناسبت میلاد منجی بشریت حضرت صاحب الزمان (عج) در گروه فرهنگی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون (س) توسط  حجت الاسلام براتعلی حق شناس ایراد گردید.

 

حجت الاسلام براتعلی حق شناس گفت:پنج سؤال را خدمت عزیزان مطرح می کنیم و بسیار فشرده به آن پاسخ می دهیم. سؤال اول اینکه حضرت مهدی (عج) روز ولادتشان چه آیه ای را تلاوت نمودند؟ و چگونه این آیه را تلاوت کردند؟ جواب این است که بعد از ولادت امام زمان (عج) آقا ولی عصر ، امام حسن عسکری (ع) زبانش را در دهان فرزندش قرار داد و روی زانویشقرار داد و فرمود: ای فرزند من ، به اذن خدا سخن بگو. آقا امام زمان، ولی عصر (عج) شروع به سخن کرد و این گونه گفت: اعوذ بالله سمیع علیم من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ، منظور از استضعاف در این آیه استضعاف سیاسی است. نگذاشتند ادمه معصومین (ع) حکومت کنند، مردم را به واسطه دستورات الهی آن گونه که باید بر مردم حاکم باشد و امامت و ولایت خودشان را نسبت به تمام مردم روی زمین نشان دهند و دستورات الهی را اجرا کنند ، البته باتوجه به همین استضعاف، امامت و ولایت آن ها پا برجا بود.

ادامه »

 نظر دهید »

وظیفه ی ما دین داری است

24 فروردین 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

سخنرانی مجازی  به مناسبت میلاد منجی بشریت حضرت صاحب الزمان (عج) در گروه فرهنگی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون (س) توسط  حجت الاسلام صفر علی مقصودی استاد مرکز تخصصی ایراد گردید.

 

 حجت الاسلام صفرعلی مقصودی گفت:اینکه ما بخواهیم حضرت را ببینیم یا در صدد دیدار ایشان باشیم ، تکلیف ما نیست ،البته بدون شک اینکه کسی خدمت حضرت برسد توفیق بزرگی است. در داستان های متعددی که در کتاب های معتبر نقل شده است ، خود حضرت به این نکته اشاره دارد که می فرماید: «تقوا، دین داری، توجه به خدا و توجه به مطالب حق را از دوستانمان می خواهیم.» لذا اگر کسی می خواهد نظر محبوب و معشوقش را جلب کند باید ببیند ، نظر او چیست.

وی افزود: وظیفه ی ما دین داری است . در زمان گذشته میان مردم ، کرامات بسیاری بود اما متاسفانه امروزه کمی ضعیف شده ایم زیرا در سابق احکام را سه قسم می کردند ، مکروه و حرام را ترک می نمودند و واجب ومستحب را انجام می دادند و به همین خاطر کرامات فراوانی از علما و مردم دیده می شد. امام صادق(ع) فرمود:« اگر می خواهید جزء اصحاب امام زمان (عج) قرار بگیرید ، باید اولا منتظر حضرت باشید و هم چنین به ورع عمل کنید.»

استاد مرکز تخصصی گفت: داستانی از سید هاشم بحرانی که جریان علی بن مهزیار اهوازی است و بسیار سازندگی دارد نقل می کنیم. علی بن مهزیار به مکه ی معظمه و مکرمه رفت به امید و انتظار اینکه حضرت را ببیند. در میان راه پیک و هاتفی آمد خدمت او و گفت: ای «اباالحسن چه کسی را اراده کرده ای؟ دنبال چه کسی می گردی؟» گفت: دنبال امامی می گردم که از این نظام آفرینش محجوب است.

ادامه »

 نظر دهید »

بخشی از ویژگیهای جامعه مهدویت در زمان ظهور

24 اردیبهشت 1396 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

مهدويت

بخشی از ویژگیهای جامعه مهدویت در زمان غیبت را ذكر نموديم اكنون بخشی از ویژگیهای جامعه مهدویت در زمان ظهور را بيان مي كنيم:

الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ

همانان كه اگر آنان را در زمين قدرت و تمكّن دهيم، نماز را برپا مى‏ دارند، و زكات مى‏ پردازند، و مردم را به كارهاى پسنديده وا مى‏ دارند و از كارهاى زشت بازمى‏ دارند؛ و عاقبت همه كارها فقط در اختيار خداست.

1.     اقامه نماز

2.     پرداختن زکات

3.     امر به معروف

4.     نهی از منکر

 تفسیر

 در بعضى از روايات اسلامى آيه فوق به حضرت مهدى ع و يارانش، يا آل محمد ص به طور عموم تفسير شده است، چنان كه از حديثى از امام باقر (ع) مى‏ خوانيم كه در تفسير آيه” الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ‏ …” فرمود: اين آيه تا آخر از آن” آل محمد و مهدى و ياران او” است‏

يملكهم اللَّه مشارق الارض و مغاربها، و يظهر الدين، و يميت اللَّه به و باصحابه البدع و الباطل، كما امات الشقاة الحق، حتى لا يرى اين الظلم، و يامرون بالمعروف و ينهون عن المنكر [1]

” خداوند شرق و غرب زمين را در سيطره حكومت آنها قرار مى‏دهد، آئينش را آشكار مى‏سازد، و به وسيله مهدى ع و يارانش، بدعت و باطل را نابود مى‏كند آن چنان كه تبهكاران حق را نابود كرده بودند، و آن چنان مى‏شود كه بر صفحه زمين، اثرى از ظلم ديده نمى‏شود (چرا كه) آنها امر به معروف و نهى از منكر مى‏كنند”

اين آيه توصيف ديگرى است از مؤمنين كه در اول آيات نامشان را برد البته اين توصيف توصيف مجموع است از جهت مجموعيت و به عبارت ساده‏تر: توصيف نوع مؤمنين است و كار به فرد فرد آنان ندارد چون ممكن است فردى از آنان واجد اين اوصاف نباشد.

و مراد از” تمكين آنان در زمين” اين است كه ايشان را در زمين نيرومند كند، به طورى كه هر كارى را كه بخواهند بتوانند انجام دهند، و هيچ مانعى يا مزاحمى نتواند سد راه آنان شود.

در توصيف آنان مى‏ فرمايد: يكى از صفات ايشان اين است كه اگر در زمين تمكنى پيدا كنند و در اختيار هر قسم زندگى كه بخواهند حريتى داده شوند، در ميان همه انواع و انحاء زندگى يك زندگى صالح را اختيار مى‏كنند و جامعه‏اى صالح به وجود مى‏آورند كه در آن جامعه نماز به پا داشته، و زكات داده مى‏ شود، امر به معروف و نهى از منكر انجام مى‏گيرد.

و اگر از ميان همه جهات عبادى، نماز و از ميان همه جهات مالى، زكات را نام برد، بدين جهت است كه اين دو در باب خود (عبادات) عمده هستند.

و وقتى صفت مؤمنين مذكور در صدر آيات اين باشد، و مراد از اين صفت نيز آن باشد كه در صورت داشتن قدرت و اختيار، اجتماعى صالح به وجود مى‏آورند، و از سوى ديگر حكم جهاد هم مخصوص به يك طايفه معينى نباشد نتيجه مى‏گيريم كه پس مراد از” مؤمنين” عموم مؤمنين آن روز، بلكه عامه مسلمين تا روز قيامت است، و اين خصيصه و طبع هر مسلمانى است، هر چند كه قرنها بعد به وجود آيد. پس طبع مسلمان از آن جهت كه مسلمان است صلاح و سداد است هر چند كه احيانا بر خلاف طبعش كارى بر خلاف صلاح انجام دهد.

بنا بر اين، ديگر نبايد توهم كرد كه مراد از اين صفت، صفت خصوص مهاجرين زمان رسول خدا (ص) است، حال چه اين آيات را مكى بدانيم، و چه مدنى گو اينكه مساله اخراج از ديار و مظلوميت، مخصوص آنان است، زيرا مساله اخراج از وطن و مظلوميت، سوژه بحث است، و خلاصه، مورد مخصص نيست، چون مخصص بودن مورد با عموم موصوفين در صدر آيات و عموميت حكم جهاد منافات دارد.

علاوه بر اينكه، جامعه صالحى كه براى اولين بار در مدينه تشكيل شده و سپس تمامى شبه جزيره عربستان را گرفت، عالى‏ترين جامعه‏اى بود كه در تاريخ اسلام تشكيل يافت، جامعه‏اى بود كه در عهد رسول خدا (ص) در آن جامعه نماز به پا مى‏شد، زكات داده مى‏شد، امر به معروف و نهى از منكر مى‏شد، و اين جامعه به طور قطع سمبل و مصداق بارز اين آيه است و حال آنكه مى‏دانيم كه در تشكيل چنين جامعه‏اى انصار عامل مهم بودند نه مهاجرين.

و در تاريخ اسلام در هيچ عهدى سابقه ندارد كه به دست مهاجرين چنين جامعه‏اى تشكيل يافته باشد، به طورى كه انصار هيچ دخالتى در آن نداشته باشند، مگر اينكه كسى بگويد مراد از اين مؤمنين، اشخاص و فرد فرد خلفاء راشدين، و يا فقط على (ع)- بنا به اختلافى كه در آراء شيعه و سنى هست- بوده باشد، كه در اين صورت معناى همه آيات مورد بحث به كلى فاسد خواهد شد.

از اين هم كه بگذريم، تاريخ از افراد مسلمانان صدر اول، و مخصوصا مهاجرين از ايشان، افعال زشتى ضبط كرده كه به هيچ وجه نمى‏توانيم نام آن را احياى حق، و اماته باطل بگذاريم، حال چه اينكه بگوييم مجتهد بوده‏اند، و به رأى خود عمل مى‏كرده‏اند و مجتهد در رأى خود معذور است يا نگوييم. از اينجا مى‏فهميم كه پس توصيف در آيه توصيف از فرد فرد مسلمانان نبوده، بلكه وصف مجموع من حيث المجموع است.

و جمله‏” وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ” تاكيد وعده نصرتى است كه قبلا داده بود، و نيز چيره كردن مؤمنين است بر دشمنان دين كه به ايشان ظلم كرده بودند.[2]
 

 [1] - تفسير الصافي / ج‏3 / 382 / [سورة الحج(22): آية 41]  
تفسير نور الثقلين / ج‏3 / 506 / [سورة الحج(22): الآيات 41 الى 51]  
تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب / ج‏9 / 110 / [سورة الحج(22): الآيات 40 الى 45]

 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع‏ فِي قَوْلِهِ: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ- أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ» وَ هَذِهِ الْآيَةُ لِآلِ مُحَمَّدٍ ع إِلَى آخِرِ الْآيَةِ- وَ الْمَهْدِيُّ وَ أَصْحَابُهُ يُمَلِّكُهُمُ‏ اللَّهُ‏ مَشَارِقَ‏ الْأَرْضِ‏ وَ مَغَارِبَهَا- وَ يُظْهِرُ الدِّينَ- وَ يُمِيتُ اللَّهُ بِهِ وَ أَصْحَابِهِ الْبِدَعَ الْبَاطِلَ- كَمَا أَمَاتَ السَّفَهُ الْحَقَّ حَتَّى لَا يُرَى أَثَرٌ لِلظُّلْم‏ - تفسير القمي، ج‏2، ص: 87
[2] - ترجمه تفسير الميزان    ج‏14    547

حجت الاسلام دکتر علی حق شناس (استاد مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها)   

 2 نظر

زندگی پس از ظهور در بیانات امام خامنه ای(مدظله العالی)

29 مرداد 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

زندگی پس از ظهور دربیانات امام خامنه ای (مدظله العالی)

من، بارها این را گفته ام. بعضی خیال می کنند حضرت که آمدند، آخر دنیا است! نه، تازه شروع دنیا و شروع تاریخ بشریت، آن وقت است! این مدتی که از عمر بشریت گذشته، چند هزار سالی است که بشر در این سنگلاخ ها و در این بیابان ها و کویرهای وحشتناک، همین طور سینه خیز و با زحمت رفته تا خودش را به جاده ی اتوبان وسیع عریض آسفالته برساند و از آن جا زندگی تاریخی خود را تازه شروع کند. آن جاده را حضرت افتتاح می کنند. حرکت تاریخی انسان، آن وقت است. آن وقت است که استدادهای انسان ظهور خواهد کرد. هنوز این دانشی که بشر تا امروز پیدا کرده، در مقابل استعدادهایی که خدا در وجود بشر گذاشته، صفر است. من، شاید یک وقتی گفته باشم و شما شنیده باشید. دانشمندانی که در این رشته های علمی متخصص اند و با همین واقعیت های واقعی و علمی سر و کار دارند. این نظریه را داده اند و این واقعیت را کشف کرده اند که در وجود انسان، {توان هایی است که هنوز استفاده نشده است}.

اگر بشر بتواند پنجاه درصد از استعداد تمرکز را مورد استفاده قرار دهد، تمام این وسائل ارتباطی که در دنیا هست، بیکاره و بیهوده می شود! شما، الآن، مثلاً با ماهواره یا با تلفن، از این طرف دنیا با آن طرف دنیا تماس می گیرید و با یکی حرف می زنید، اما اگر آن پنجاه درصد از نیروی تمرکزی که در شما است، به کار بیفتد، می توانید با آن طرف دنیا، بدون این ارتباطات، تماس بگیرید و با هر کسی که می خواهید، در آن سوی کره ی زمین حرف بزنید، فکرتان را بگویید، فکر او را تحویل بگیرید! این، نیروی انسان است! ما، این نیروها را کشف نکرده ایم! از این قبیل نیروها در وجود بشر زیاد است:«و فیک انطوی العالم الأکبر». این عالَم اکبر، آن روز باید بروز پیدا کند، و روز ظهورش، آن وقت است، و الّا اگر حضرت آمدند و دنیا پر از عدل و داد شد، ولی آن هنگام، آخرِ عمر بشر باشد و منتظر صور اسرافیل باشیم، این که کار نشد! بشر، چند هزار سال با این زحمت زندگی کند، بعد حضرت بیایند و دنیا را پر از عدل و داد کنند و بعد هم دنیا تمام شود! وقت ظهور حضرت، دنیا، تازه شروع می شود! با آمدن حضرت، اول زندگی بشر، اول تاریخ انسان و اول رشد و تعالی جوامع بشری به صورت کلان- نه به صورت تک تک که حالا داریم - تازه شروع خواهد شد.

دو ماهنامه خورشید مکه/ویژه امام عصرارواحنافداه/شماره14/دی و بهمن1382/ص29

 نظر دهید »

تعمّقی در فرازی از دعای نماز سرداب امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف

29 مرداد 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

اَللّهمَّ کَما جَعَلتَ قَلبی بِذِکرِهِ مَعمُوراً فَاجعَل سِلاحی بِنُصرَتِهِ مشهوراً؛

بارالها، همان سان که دلم را به یاد مولایم آبادان ساختی، پس سلاحم را نیز برای یاری اش از نیام برون آر.

(فرازی از دعای نماز سرداب امام عصر علیه السلام، مفاتیح الجنان)

نکته ها:

1. دل و قلب را عمارت و حیاتی است که بدون آن، ویرانه و مُرده است.

2. حیات دل و قلب، با(معرفت، محبت و) ذکر و یاد امام عصر علیه السلام است.(بِذِکرِهِ)

3. این نعمت و موهبت بزرگی، تحفه ای ارزنده و توفیقی ارجمند است که حضرت حق عطا می کند و بدون لطف او، کسی را یارای رسیدن بدین مقصد عظیم، نیست.(جَعَلتَ)

4. عشق و انتظار، حیات طیبه ی انسانی و زندگی راستین آدمی است، و مکتب امامت و ولایت، مکتب زنده دلان و انسان های واقعی و بلند مرتبت است. راه زنده کردن دل، یاد و عشق و انتظار مولا صاحب الزمان است؛ دل را به او ده تا زنده شوی؛ محبت و یاد او«آب حیات» واقعی است.(معموراً)

5. عرفان و محبت و معنویت، بدون صلابت، مبارزه و شمشیر و قیام نیست؛ ظلم ستیزی و ظالم کوبی، ثمره ی درخت ولایت است.(حرف«فاء» در «فَاجعَل»)

6. انسان منتظر، دستی به دعا و قرآن و عرفان دارد، و دستی به تیغ و سلاح مبارزه؛ هم آه دارد، هم آهن؛ هم بصیرت دارد، هم وسیلت؛ و بصیرتش را بر سلاحش حمل می کند.(کما)

7. اسلحه و شمشیر آن گاه ارزشمند است که در راه حف، برای دفاع از دین او و در جهت یاری ولیّ خدا باشد.(بنصرته)

ماهنامه فرهنگی، اعتقادی، اجتماعی موعود/شماره پنجاه و سوم/ص71

 

 نظر دهید »

روش حکومت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

29 مرداد 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

روش حکومت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف

از آن جا که امام زمان علیه السلام برای برافراشتن پرچم اسلام و حاکمیت قرآن در تمام گیتی ظهور خواهند کرد، قهراً روش حکومتی امام علیه السلام بر اساس قرآن و سیره ی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امامان علیهم السلام خواهد بود.

درباره ی روش حکومتی امام زمان علیه السلام روایات فراوانی از معصومین علیهم السلام وارد شده است، که می توان آن ها را در چند موضوع و محور مورد بررسی قرار داد.

اصالت دادن به کتاب و سنت:

امام زمان علیه السلام قرآن و سنّت و شریعت نبوی را اساس و پایه تمام امور در حکومت خویش قرار می دهد و با تمام قدرت برای اجرای احکام الهی تلاش می کند و به هیچ کس اجازه تخطّی از این حدود را نخواهد داد.

در این باره روایات فراوانی نقل شده است که در ذیل به نمونه هایی از آن بسنده می کنیم:

- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:«قائم(امام زمان) از اولاد من است، اسمش اسم من و کنیه اش کنیه ی من و شکل و شمایلش شکل و شمایل من و روشش روش من است. او مردم را بر ملت و شریعت من نگه می دارد و آن ها را به سوی کتاب خداوند عز و جل دعوت می کند.»

- امام امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:«خواسته ها را تابع هدایت(قرآن) می کند، هنگامی که مردم، هدایت را تابع هوس های خویش قرار می دهند. و آراء و افکار را پیرو قرآن می کند، پس از آن که قرآن را تابع رأی{خود} گردانده باشند… کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را که تا آن روز متروک مانده، زنده می کند{و به آن جامه عمل می پوشاند}.

- امام باقر علیه السلام فرمودند:«مهدی علیه السلام مردم را به سوی کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و ولایت علی بن ابی طالب و بیزاری از دشمنان او دعوت می کند.»

رفتار بر اساس سیره پیامبر و امامان علیهم السلام:

- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«مهدی علیه السلام روش مرا دنبال می کند و هرگز از روش من بیرون نمی رود.»

- امام صادق علیه السلام فرمودند:«امام زمان علیه السلام{در حکومت خویش} به سیره و روش پیامبر در میان مردم عمل می نمایند و بر رفتار او رفتار می کنند.»

عبدالله بن عطا از امام صادق علیه السلام درباره ی سیره حکومتی امام زمان علیه السلام سؤال کرد، حضرت فرمودند:«به روش پیامبر عمل می کند… .»

روش سیاسی و اجتماعی:

یکی از شاخص های بسیار مهم و برجسته در حکومت امام مهدی علیه السلام مبارزه با دولت های باطل و اقامه قسط و عدل به معنای واقعی و وسیع کلمه است. در این باره روایات فراوانی وارد شده است که در ذیل نمونه هایی از آن را مرور می کنیم:

- امام باقر علیه السلام می فرماید:«هنگامی که قائم قیام کند، هر دولت باطلی از بین می رود.» از این روایات استفاده می شود که اولین کار امام علیه السلام مبارزه با دولت های باطل خواهد بود.

- امام رضا علیه السلام می فرماید:«ترازوی عدالت را در میان مردم می نهد و{در سرتاسر حکومتش} هیچ انسانی به دیگری ستم نخواهد کرد.»

- و در روایت دیگری می فرماید:«خداوند به واسطه مهدی علیه السلام سراسر گیتی را پر از عدل و قسط می کند همان گونه که سراسر ظلم و جور بود.»

- امام باقر علیه السلام می فرماید:«وقتی قائم اهل بیت علیهم السلام قیام نماید، اموال را مساوی تقسیم می کند و در میان مردم با عدالت رفتار می کند.»

- و در روایت دیگر می فرماید:«او در میان همه بندگان خدا عدالت را پیاده می کند و به عدل رفتار می کند؛ چه نیکان و چه افراد فاسق و فاجر(عدالت او به طور یکسان در حق خوب و بد اجرا می گردد).»

- و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«مهدی عدالت را هم چنان که سرما و گرما وارد خانه می شود، وارد خانه های مردمان کند.»

روش مدیریتی و قضایی:

امام عصر علیه السلام برای اداره ی جهان، استانداران و وزیرانی می گمارد که جز به مصالح اسلام و رضایت خدا به چیزی نمی اندیشند. چنان که در روایات، ترکیب دولت مهدی علیه السلام را از پیامبران، جانشینان آنان، تقوی پیشگان و صالحان روزگار و امّت های پیشین و از سران و بزرگان پیامبران علیهم السلام بیان می کنند که نام برخی از آن ها نیز در روایات آمده است.

- رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:«{مهدی علیه السلام} دقیقاً فرمان خدا را اجرا می کند، با کسی حساب خویشاوندی ندارد و سنگی روی سنگ نگذارد.»

- امام صادق علیه السلام می فرماید:«مهدی(عج الله تعالی فرجه) یارانش را در همه شهرها پراکنده می کند و به آنان دستور می دهد که عدل و احسان را شیوه خود سازند و آنان را فرمانروایان کشورهای جهان قرار می دهد، و به آن ها دستور می دهد که شهرها را آباد سازند.»

- و در روایتی می خوانیم:«هنگامی که قائم(حضرت مهدی علیه السلام) قیام کند، به عدالت حکم خواهد کرد، ظلم و جور در روزگار او از بین خواهد رفت و امنیت در تمام ره ها برقرار می گردد.»

- و در روایت دیگر می خوانیم:«امام زمان علیه السلام در میان مردم مانند داود نبی علیه السلام و حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم قضاوت خواهد کرد.»

حکم داودی طبق بیان قرآن چنین است:«ای داود ما تو را خلیفه{و نماینده ی خود} در زمین قرار دادیم، در میان مردم به حق داوری کن، و از هوای نفس پیروی نکن که تو را از راه خدا منحرف می سازد.»

و قضاوت محمدی صلی الله علیه و آله و سلم این است که قرآن می فرماید:«و اگر میان آن ها داوری کنی، با عدالت داوری کن… .»

و نیز می فرماید:«بر طبق احکامی که خدا نازل کرده در میان آن ها حکم کن، و از هوا و هوس های آن ها پیروی نکن.»

- امام صادق علیه السلام درباره روش قضاوت امام زمان علیه السلام می فرماید:«… مهدی علیه السلام در میان پیروان تورات(یهودیان) بر اساس تورات قضاوت می کند و در میان پیروان انجیل(مسیحیان) بر طبق انجیل قضاوت می کند، و در میان پیروان زبور بر اساس همان کتاب حکم می کند، و در میان پیروان فرقان(قرآن) نیز بر طبق قرآن حکم می کند.»

البته منظور از کتاب تورات، انجیل و زبور، اصل آن هاست؛ نه کتاب های تحریف شده.

روش های اقتصادی:

بر اساس روایات، امام مهدی علیه السلام فقر را از بین می برد، و در دوران او در تمامی روی زمین خرابی باقی نمی ماند مگر آن که آباد شود، برده ها آزاد و قرض ها و دیون همه پرداخت می شود، گنج ها را استخراج می کند و ثروت ها را تقسیم می نماید، زمین در دست شیعیان آن حضرت قرار می گیرد. به اندازه ای که کسی بتواند بردارد و حمل کند، مال و ثروت در اختیار درخواست کننده قرار می دهد، عدالت و سازندگی را در همه ی شهرها گسترش می دهد و خوان حکمت و ثروت گسترده می شود و با ثروت اندوزی مبارزه می شود.

از مطالب بالا استفاده می شود که روش حکومتی امام زمان بر سه محور اساسی زیر خواهد بود:

1. اصالت دادن به کتاب و سنت؛

2. اداره جامعه بر اساس روش پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امامان علیهم السلام؛

3. اقامه قسط و عدل در تمام امور حکومتی، اجتماعی و سیاسی به معنای واقعی کلمه.

منبع: مبلّغان/شماره58/شهریور1383ه.ش/صص96-92

 نظر دهید »

نماز جعفر طیّار، چه موقع و چگونه خوانده می شود؟

25 مرداد 1395 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

نماز جعفر طیّار، چه موقع و چگونه خوانده می شود؟

با فضیلت ترین وقت خواندن نماز جعفر طیار، روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است. این نماز چهار رکعت است(به صورت دو نماز دو رکعتی). در هر رکعت آن، حمد و سوره و پس از آن پانزده مرتبه«سبحان الله و الحد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» خوانده می شود. این تسبیح ده مرتبه در رکوع و ده مرتبه بعد از بلند شدن از رکوع و نیز ده مرتبه در سجده اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن، ده مرتبه در سجده دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته می شود(همین طور در رکعت های بعد). این نماز سوره مخصوصی ندارد؛ لکن افضل آن است که در رکعت اول سوره ی«زلزال»، در رکعت دوم«عادیات»، در رکعت سوم«نصر» در رکعت چهارم«توحید» خوانده شود.

منبع: کتاب 110پرسش درباره نماز/مجتبی کلباسی

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 16

تبادل لینک

جستجو

معرفی اساتید مرکز

معرفی مرکز تخصصی

مرکز تخصصی نرجس خاتون (س) در سال تحصیلی 1376 فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز در حال حاضر دارای 114 طلبه جاری در دوره حضوری و غیر حضوری در رشته تفسیر و تعداد 10نفر از اساتید مبرز و مهذب می باشد. شایان ذکر است این مرکز دارای رتبه اول المپیاد علمی آموزشی کشوری در سال 97-96 و نیز رتبه دوم المپیاد علمی آموزشی،کشوری در سال 96-95 و رتبه اول کشوری چهارمین دوره مسابقات پژوهشی رشد می باشد. شماره تماس: 03145349406

موتور جستجوی امین

موتور جستجوی امین

ابزار نظرسنجی

نظرسنجی

پر بیننده ترین مطالب

  • ۲خاطره کوتاه از شهید احمد کشوری (5.00)
  • مقام علمی فاطمه(علیهاالسلام) (5.00)
  • دوست شناسی (5.00)
  • ميرزا محمد حسين ناييني (5.00)
  • ​من قاسم سلیمانیم (5.00)

السلام علیک

السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک، علیک منی سلام الله ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین

موضوعات

  • همه
  • آموزش
  • آیينه خدا
  • اخبار مرکز تخصصی
  • اهل بیت علیهم السلام
    • امام حسن علیه السلام
    • امام حسین علیه السلام
    • امام علی علیه السلام
    • امام مهدی عجل الله تعالی فرجه
    • امام کاظم علیه السلام
    • حضرت زهرا سلام الله علیها
  • بانوی کربلا
  • برتر از هزار ماه
  • برترین بانوی جهان
  • به قلم طلبه
  • تقویم تاریخ
  • تولید ملی
  • جمعه های دلتنگی
  • خانه ی کتاب
  • خانواده
  • در محضر استاد
  • رأفت
  • روایت
  • سبک زندگی
    • سبک زندگی عاشورایی
    • سبک زندگی فاطمی
  • شهر خوبان
  • عمومی
  • فضائل حضرت علی علیه السلام
  • كوچه باغ شعر
  • ماه شهادت
  • معرفت
  • من انقلابي ام
  • من یک دختر مسلمانم
  • نمونه سؤال
    • اصول مظفر
  • نوروز
  • هدایت
  • همگام با مشاور
    • ازدواج
    • تربیت فرزند
  • ياران ناب
  • پایان نامه ها
  • پژوهش
    • اخبار
    • پايان نامه

آخرین مطالب

  • از خداوند طلب فرزند صالح و سالم کنید.
  • دشمن تمام توانش را گذاشت تا در عرصه فرهنگی ما را زمین بزند
  • برگزاری مراسم جشن به مناسبت میلاد خجسته پیامبر اکرم(ص)
  • فوت مهسا امینی بهانه هدف گرفتن اصل حجاب، اسلام و انقلاب بود
  • هنگام مرگ همه اعمال قطع می شود به جز، سه عمل
  • همایش طلایه داران عفاف و حجاب
  • دحوالارض روزی خاص در ذی القعده
  • بنیانگذار مذهب شیعه
  • نهی از نزدیک شدن به فحشا و منکرات
  • نهی از بی مهری به فرزندان
  • منظور از واژه ی «اف» چیست؟
  • وجوب احسان به والدین
  • بیان حرمت شرک
  • اهمیت پژوهش در کلام مقام معظم رهبری
  • کارگاه تخصصی " مهارت ها، با تاکید بر کاهش تعارضات زناشویی
  • جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) سال 99
  • پنجمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • چهارمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • سومین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • دومین نشست جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی

آمار

  • امروز: 216
  • دیروز: 387
  • 7 روز قبل: 3862
  • 1 ماه قبل: 19915
  • کل بازدیدها: 875455

آرشیو مطالب

  • آبان 1401 (2)
  • مهر 1401 (3)
  • تیر 1400 (2)
  • خرداد 1400 (1)
  • فروردین 1400 (7)
  • بهمن 1399 (6)
  • دی 1399 (8)
  • آذر 1399 (1)
  • آبان 1399 (3)
  • مهر 1399 (4)
  • شهریور 1399 (3)
  • تیر 1399 (9)
  • بیشتر...

خانه ی کتاب

پیوند ها

  • شور شیرین
  • خادم الرضا
  • حضرت عشق
  • کجاست پسرفاطمه(عج)!؟
  • وبلاگ طلایی
  • وبلاگ مذهبی علمدار کربلا
  • ˙•▪●* وبلاگ اهل البیت (ع) *●▪•˙
  • بیت الشهدا
  • علیرضا قهرمان نیا(پژوهشگر رشد فردی و سازمانی)
  • مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران
  • نگاه خدا
  • زمینیانی همچون فرشته
  • چادری ها محبوب ترند
  • باران نور
  • پایگاه چهارده معصوم
  • مادران گمنام
  • سیده نفیسه خاتون
  • مدرسه علمیه الزهرا (س) گلدشت
  • الصلوة
  • قاصدک
  • دختر چادریا
  • آوای شاپرک ها
  • مرکز تحقیقاتی اسلام ناب
  • احیای دین و قرآن-شهدا و دفاع مقدس و نسل جوان متعهد
  • ما را مدافعان حرم آفریدند
  • عشق آسمانی
  • فروشگاه گلد داک
  • امانت های آسمانی
  • مدافعین حرم
  • بررسی مشکلات اجتماعی
  • کانون اهل قلم لرستان
  • وبلاگ شخصی سید موسوی
  • عاشقان حسین علیه السلام
  • مصباح الهدی
  • مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع)
  • فاطر
  • تماس