• خانه 
  • ورود 
  • تماس  

همایش طلایه داران عفاف و حجاب

28 تیر 1400 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

 به مناسبت بزرگداشت روز حجاب و عفاف، همایش طلایه داران عفاف و حجاب با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مهدی گرجی در تالار شیخ بهایی شاهین شهر توسط مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون(س) و با همکاری نهاد های مختلف شهر؛دفتر امام جمعه ،ناحیه مقاومت سپاه بسیج ، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری و بخشداری شاهین شهر برگزار گردید.

 همایش عفاف و حجاب

حجت الاسلام گرجی

 حجت الاسلام مهدی گرجی ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) حضرت علی (ع) با اشاره به رویداد تاریخی این واقعه گفت: حضرت زهرا (س) خواستگاران بسیاری داشتند که یکی از دلایل آن،علاقمندی این افراد به افتخار دامادی پیامبر (ص) بود.عده ی زیادی دوست داشتند داماد پیامبر شوند که در بین این اشخاص ،ثروتمندان قبایل عرب هم بودند.اما پیامبر به آنان جواب رد می دادند و می فرمودند: منتظر اذن خداوند هستم.

وی افزود: روزی حضرت علی (ع) در حالیکه در مزرعه مشغول کار کشاورزی بودند عده ای نزد ایشان رفتند و گفتند: علی جان !آیا قصد ازدواج نداری؟! چرا از فاطمه خواستگاری نمی کنی؛پیامبر (ص) به تمامی مردانی که خواستگاری نموده اند جواب منفی داده است؛به یقین اگر تو خواستگاری کنی جواب مثبت می گیری!

ادامه »

 3 نظر

جایگاه خانواده، تربیت و عاطفه در قرآن

15 تیر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

«خانواده، محل آسایش انسان است. هیچ انسانی، بدون داشتن یک خانواده ی آسوده و آرام و راحت، مزه زندگی و طعم واقعی حیات انسانی را نخواهد چشید.»[1]

     خانواده نهادی است که بر پایه ازدواج زن ومرد، شکل می گیرد و با تولید مثل، توسعه می یابد و اساس سازندگی شخصیت انسان و مهم ترین عامل تکامل جامعه بشر است؛ پس از منظر تعالیم اسلام که برنامه جامع تکامل انسان است دارای جایگاه و قداست ویژه ای است که قابل مقایسه با هیچ نهاد دیگری نیست.در حدیثی از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم امده است که می فرماید: «ما بُنِی بِناءٌ َ فِی الإسلامِ أحَب إلَی اللّه تعالی مِنَ التَّزویجِ »؛[2]«در اسلام بنیادی نهاد نشده است که در نزد خدا، از ازدواج، محبوب تر باشد.» سخنی والاتر ازاین، در تبیین قداست خانواده نمی توان گفت. این سخن، اشاره به آن دارد که نهاد خانواده، زیر بنا و اساس همه نهاد های ارجمند در اسلام است. حکمت قداستی که اسلام به ویژه درکتاب برنامه جامع زندگی، یعنی قرآن، به خانواده بخشیده است، ارزش گذاری معنوی بر پیوند خانوادگی، زمینه سازی برای تقویت این پیوند و پیشگیری از فروپاشی آن است.قداست خانواده، سد محکمی در برابر سوء استفاده جنسی از زن به عنوان یک کالا یا ابزار فروش کالا و در واقع، مانع بردگی نوین انسان ها به ویژه زنان است.[3]

ادامه »

 5 نظر

معنای اصطلاحی خانواده

12 تیر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

از دیدگاه روان شناسانه خانواده، نظامی بسته است که نقش ارتباطی داخلی را ایفا می کند و دارای اعضایی است که وضعیت ها و مقام های مختلفی در خانواده و اجتماع احراز کرده و با توجه به محتوای نقش، وضعیت ها، افکارو ارتباط های خویشاوندی و…ایفای وظیفه می کنند.[1]

 در فرهنگ علوم اجتماعی خانواده چنین تعریف می شود: «اصطلاح خانواده را می توان در معنای مجموع اسلاف، اخلاف و خویشان جانبی و والدین متعلق به یک دودمان و یا جمع زوجین و فرزندان آنان که اولین سلول ویا واحد حیات طبیعی- اجتماعی است را تشکیل می دهند، به کار برد.»[2]

قسمتی از پایان نامه خانم انجمنی(طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها) با عنوان: آموزه های تربیتی تعابیر عاطفی قرآن پیرامون خانواده


[1]. محمد رضا سالاری، خانواده از دیدگاه روان شناسانه، چاپ هشتم، تهران: اتشارات سمت،1390، ص2.
[2]. آلن بیرو، فرهنگ علوم اجتماعی، ترجمه باقر ساروخانی، تهران: کیهان،1370، ص130.

 نظر دهید »

معنای لغوی خانواده (قسمت دوم)

12 تیر 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

خانواده به معنای خاندان، دودمان، اهل خانه، زن و فرزند و فامیل معنا شده است.[1]

 خانواده در فارسی معادل «اهل» در کلام عرب است. اهل الرجل: یعنی کسانی که نسبی یا دینی یا چیزی همانند آن، مثل خانه ای ، شهر و بنایی ایشان را با یکدیگر جمع و مربوط می کند و آنها را اهل و خانواده آن شخص گویند. پس اهل الرجل در اصل کسانی هستند که مسکن و خانه ای واحد، آنها را در یک جا جمع و فراهم می آورد. سپس این معنی توسعه یافته و گفته اند اهل بیت یعنی کسانی که نسبت خانوادگی وسیله جمع آن هاست و بعد اصطلاح- اهل بیت- به طور مطلق به خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم اطلاق شده است و آنها با این اصطلاح شناخته شده اند چنانکه در آیه33 سوره مبارکه احزاب :«إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً» آمده است. اهل الرجل به همسر مرد نیز تعبیر شده است.[2]

معنای لغوی خانواده (قسمت اول)

معنای اصطلاحی خانواده

قسمتی از پایان نامه خانم انجمنی(طلبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها) با عنوان: آموزه های تربیتی تعابیر عاطفی قرآن پیرامون خانواده

[1]. حسن عمید، همان، ص423.
[2]. ابوالقاسم حسین بن محمد راغب اصفهانی، همان، ص96.

 1 نظر

راه انجام ندادن اخلاق بد

06 خرداد 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

سخنرانی اخلاقی با موضوع “اخلاق بد” به مناسبت ماه مبارک رمضان در گروه فرهنگی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون (س) توسط  حجت الاسلام محمود رحیمی استاد مرکز تخصصی ایراد گردید.

حجت الاسلام محمود رحیمی گفت: یکی از موضوعاتی که خیلی مذمت شده ، اخلاق بد است. در مورد اخلاق بد روایات زیادی داریم که اخلاق بد را مذمت کرده است. امام صادق(ع) می فرماید: همانطور که اگر سرکه روی عسل ریختیم ، عسل از بین می رود، اگر اخلاق، بد باشد همه ی اعمال از بین می رود.

وی افزود: رسول خدا (ص) فرمود اخلاق بد گناهی است که آمرزیده نمی شود در جلد 74 بحار ، چاپ بیروت صفحه 48 از رسول خدا (ص) روایت است که فرمودن برای هر گناهی توبه است مگر اخلاق بد، زیرا آنکه اخلاق بدی دارد ، وقتی بخواهد خود را از گناهی نجات  دهد ، دچار اخلاق بد دیگری می شود مثلا می خواهد از کتک زدن نجات پیدا کند ، بنا می گذارد بر فحش دادن.

استادمرکز تخصصی گفت: توجه شود که اخلاق بد از موضوعاتی است که انسان را جهنمی می کند. رسول گرامی اسلام فرمودند، بر شما باد که اخلاق خوب داشته باشید ، زیرا اخلاق خوب انسان را در بهشت می برد ، مبادا اخلاق بد داشته باشید، آدمی که اخلاق بد دارد در آتش است. لذا در روایات دارد که می فرماید، همانطور که آفتاب یخ را آب می کند ، اخلاق بد ، اعمال حسنه و خوب را از بین می برد.

وی افزود: محضر خاتم الانبیا حضرت محمد(ص) آمدند و گفتند یا رسول الله، فلان زن همه ی روز را روزه می گیرد و شبها هم روی پا می ایستد و عبادت می کند لکن زبانش بد است ، با زبانش همسایه ها را اذیت می کند، حضرت فرمودند: خیری در او نیست ، این اهل جهنم است.

حجت الاسلام رحیمی گفت: خیلی فضائل برای ماه رمضان گفتند، از پیامبر(ص) پرسیدند، چه عملی در ماه رمضان خوب است؟ فرمودند، ای مردم! کسی که اخلاقش را در ماه رمضان خوب قرار دهد ، وقتی می خواهد از روی پل صراط رد شود، پایش نمی لرزد و پل صراط برایش وسیع می شود، راحت می تواند از روی پل صراط بگذرد.

در پایان تأکید کرد: آنچه که می تواند برای ما نجات باشد، اخلاق خوب است. از خدا می خواهیم که با اخلاق خوب از دنیا برویم.

 3 نظر

بهترین راه اخلاق خوب

23 اردیبهشت 1399 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

سخنرانی اخلاقی با موضوع “اخلاق خوب” به مناسبت ماه مبارک رمضان در گروه فرهنگی مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون (س) توسط  حجت الاسلام محمود رحیمی استاد مرکز تخصصی ایراد گردید.

 اخلاق خوب

حجت الاسلام محمود رحیمی گفت: قال رسول الله (ص)، الاسلام حسن الخلق. یکی از دستورات اسلامی که برای ماست، اخلاق خوب است. اخلاق فقط لبخند نیست . دستوراتی که اسلام برای ما آورده است از قبیل صله رحم، احسان به پدر و مادر، احسان به همسایگان و آداب زیادی که در اسلام هست همه ی این ها را اخلاق می گویند. منتها برای اینکه بتوانیم یک مقداری از اخلاق صحبت کنیم ، روایاتی که درباره اخلاق است را عرض می کنیم.

وی افزود: اخلاق ابعاد مختلف دارد ، اخلاق داخل خانه، اخلاق بیرون از خانه،اخلاق سیاسی، اخلاق اجتماعی و ابعاد دیگر. روایاتی را عرض می کنیم و قبل از آن که به روایات برسیم از خدا می خواهیم که به حق محمد و آل محمد اخلاق ما را اخلاق دینی، اخلاق ایمانی و اخلاقی که خودت بپسندی ، اخلاقی که امام زمان (عج) راضی باشد به ما عنایت بفرما.

استادمرکز تخصصی گفت: در کتاب میزان الحکمة از رسول اکرم(ص) این روایت را آورده که تمام اسلام اخلاق است، اخلاق خوب اگر باشد انسان مأمن است لذا در روایت از پیامبر(ص) آمده در روز قیامت در میزان عمل هیچ چیز سنگین تر از اخلاق خوب نیست. اخلاق خوب از وزنش از همه ی چیزها سنگین تر است. رسول اکرم(ص) فرمودند: سه چیز است اگر در کسی نباشد ، او از امت من نیست و نگوید من بنده ی خدایم. پرسیدند: یا رسول الله آن سه صفت چیست؟ فرمود: اینکه انسان حلم داشته باشد، اخلاق خوب در بین مردم داشته باشد و ورء و تقوا که او را از گناهان دور کند.

وی افزود: انسان نباید غضب کند و با آرامش از برخورد نامناسب بگذرد. برای مثال نمونه ای را ذکر می کنیم، شخصی نامه ای نوشت به یکی از علمای بزرگ شیعه و در آن نوشت ای سگ چرا چنین کردی؟ این شخص بد گفت: اتهام زد، جسارت کرد به ایشان. آقا در جواب نوشت: بسم الله الرحمن الرحیم، سگ پوزه دارد، سگ بدنش پر از موست، سگ پنجه دارد، من بدنم پر از مو نیست ، پنجه ندارم،بنابراین اشتباه نوشته اید. نویسنده نامه تعجب کرد که این عالم با چه اخلاق بزرگی با وی سخن گفته است.

حجت الاسلام رحیمی در پایان تأکید کرد: سعی کنیم برخوردهایمان با همسر و پدر و مادر و فرزند برخورد عاقلانه ای باشد. خدایا دستمان را در همه ی موارد بگیر تا بتوانیم دینمان را حفظ کنیم.

 1 نظر

دیدگاه پیامبر اکرم (ص) در مورد شاغل بودن زنان

04 شهریور 1398 توسط مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر

اشتغال زنان

در بحث دانش‌اندوزی و ضرورت آن برای زنان همان‌گونه که بر مردان فریضه است نیز گزارش‌ها و روایات فراوانی موجود است و ما، در فصل حاضر پاره‌ای از مصادیق مربوط به رفتار پیامبر با زنان عالم و فرزانه را ذکر خواهیم نمود.

“امّ رعله : وی بانویی بادیه‌نشین بود که ازنظر فصاحت و شیوایی بیان، پیامبر (صلی الله علیه وآله) را شگفت‌زده می‌کرد. او به کسب و اشتغال مشغول بود. روزی در درستی و نادرستی شغل خود اندیشید و شبهه‌ای برای او ایجاد شد، نزد رسول خدا رفت و گفت: ای رسول خدا! من آرایشگر هستم وزنان را برای همسرانشان زینت و آرایش می‌کنم آیا این عمل گناه است و باید آن را کنار بگذارم؟!

پیامبر(صلی‌الله علیه واله)فرمود: ای‌ام رعله! زنان را آرایش و زینت کن هنگامی‌که مورد بی‌توجهی همسرانشان قرار می‌گیرند.

ام أنمار: به معامله و خریدوفروش مشغول بود. روزی در مورد معیارها و کیفیت معاملات خود با پیامبر سخن گفت و از آن حضرت راهنمایی خواست. پیامبر راه و رسم معامله‌ی صحیح را به او آموخت بدون آن‌که وی را از این عمل نهی کند.

ریطه، دختر عبدالله: وی همسر عبدالله بن مسعود است که روزی نزد پیامبر اکرم آمد و گفت صنعت‌گر است و از فروش کارهای دستی خود هزینهی زندگی و فرزندانش را می‌پردازد. سپس از حضرت می‌پرسد که آیا می‌تواند درآمد خود را هزینه کند. رسول خدا می‌فرماید:

«برای تو پاداش و مزد آنچه برای خانواده‌ات هزینه می‌کنی، خواهد بود.»

از این گزارش می‌توان توجه پیامبر (صلی الله علیه وآله) به تعاون در خانواده و ارزش و پاداش زنی که خانوادهی خود را اداره می‌کند، دریافت گرچه تأمین امور مالی منزل از وظایف زن محسوب نمی‌شود. البته احترام و توجه پیامبر به اشتغال زنان را نیز از این گزارش می‌توان استخراج کرد چنان‌که آن حضرت برای کعبیه، دختر اسد اسلمی خیمه ای در مسجد برپا کرده بود تا به مداوای بیماران در مدینه بپردازد و بنا به نقل ابن سعد این خیمه در دورهی خلافت عمر بن خطاب برداشته شد وزنان از مسجد خارج شدند.

ادامه »

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 13

تبادل لینک

جستجو

معرفی اساتید مرکز

معرفی مرکز تخصصی

مرکز تخصصی نرجس خاتون (س) در سال تحصیلی 1376 فعالیت خود را آغاز نمود. این مرکز در حال حاضر دارای 114 طلبه جاری در دوره حضوری و غیر حضوری در رشته تفسیر و تعداد 10نفر از اساتید مبرز و مهذب می باشد. شایان ذکر است این مرکز دارای رتبه اول المپیاد علمی آموزشی کشوری در سال 97-96 و نیز رتبه دوم المپیاد علمی آموزشی،کشوری در سال 96-95 و رتبه اول کشوری چهارمین دوره مسابقات پژوهشی رشد می باشد. شماره تماس: 03145349406

موتور جستجوی امین

موتور جستجوی امین

ابزار نظرسنجی

نظرسنجی

پر بیننده ترین مطالب

  • میلاد امام حسن عسکری علیه السلام (5.00)
  • امام رضا (ع) و لقب معصومه (5.00)
  • دوقطبی مجلسِ«دولتی- ضددولتی» دروغین است (5.00)
  • سعادت (5.00)
  • 7حدیث گوهر بار از امام هفتم (5.00)

السلام علیک

السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک، علیک منی سلام الله ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین

موضوعات

  • همه
  • آموزش
  • آیينه خدا
  • اخبار مرکز تخصصی
  • اهل بیت علیهم السلام
    • امام حسن علیه السلام
    • امام حسین علیه السلام
    • امام علی علیه السلام
    • امام مهدی عجل الله تعالی فرجه
    • امام کاظم علیه السلام
    • حضرت زهرا سلام الله علیها
  • بانوی کربلا
  • برتر از هزار ماه
  • برترین بانوی جهان
  • به قلم طلبه
  • تقویم تاریخ
  • تولید ملی
  • جمعه های دلتنگی
  • خانه ی کتاب
  • خانواده
  • در محضر استاد
  • رأفت
  • روایت
  • سبک زندگی
    • سبک زندگی عاشورایی
    • سبک زندگی فاطمی
  • شهر خوبان
  • عمومی
  • فضائل حضرت علی علیه السلام
  • كوچه باغ شعر
  • ماه شهادت
  • معرفت
  • من انقلابي ام
  • من یک دختر مسلمانم
  • نمونه سؤال
    • اصول مظفر
  • نوروز
  • هدایت
  • همگام با مشاور
    • ازدواج
    • تربیت فرزند
  • ياران ناب
  • پایان نامه ها
  • پژوهش
    • اخبار
    • پايان نامه

آخرین مطالب

  • از خداوند طلب فرزند صالح و سالم کنید.
  • دشمن تمام توانش را گذاشت تا در عرصه فرهنگی ما را زمین بزند
  • برگزاری مراسم جشن به مناسبت میلاد خجسته پیامبر اکرم(ص)
  • فوت مهسا امینی بهانه هدف گرفتن اصل حجاب، اسلام و انقلاب بود
  • هنگام مرگ همه اعمال قطع می شود به جز، سه عمل
  • همایش طلایه داران عفاف و حجاب
  • دحوالارض روزی خاص در ذی القعده
  • بنیانگذار مذهب شیعه
  • نهی از نزدیک شدن به فحشا و منکرات
  • نهی از بی مهری به فرزندان
  • منظور از واژه ی «اف» چیست؟
  • وجوب احسان به والدین
  • بیان حرمت شرک
  • اهمیت پژوهش در کلام مقام معظم رهبری
  • کارگاه تخصصی " مهارت ها، با تاکید بر کاهش تعارضات زناشویی
  • جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) سال 99
  • پنجمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • چهارمین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • سومین نشست "جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی"
  • دومین نشست جریان شناسی منافقین در سیره ی فاطمی

آمار

  • امروز: 230
  • دیروز: 387
  • 7 روز قبل: 3862
  • 1 ماه قبل: 19915
  • کل بازدیدها: 875455

آرشیو مطالب

  • آبان 1401 (2)
  • مهر 1401 (3)
  • تیر 1400 (2)
  • خرداد 1400 (1)
  • فروردین 1400 (7)
  • بهمن 1399 (6)
  • دی 1399 (8)
  • آذر 1399 (1)
  • آبان 1399 (3)
  • مهر 1399 (4)
  • شهریور 1399 (3)
  • تیر 1399 (9)
  • بیشتر...

خانه ی کتاب

پیوند ها

  • شور شیرین
  • خادم الرضا
  • حضرت عشق
  • کجاست پسرفاطمه(عج)!؟
  • وبلاگ طلایی
  • وبلاگ مذهبی علمدار کربلا
  • ˙•▪●* وبلاگ اهل البیت (ع) *●▪•˙
  • بیت الشهدا
  • علیرضا قهرمان نیا(پژوهشگر رشد فردی و سازمانی)
  • مدرسه علمیه حضرت فاطمه سلام الله علیها تهران
  • نگاه خدا
  • زمینیانی همچون فرشته
  • چادری ها محبوب ترند
  • باران نور
  • پایگاه چهارده معصوم
  • مادران گمنام
  • سیده نفیسه خاتون
  • مدرسه علمیه الزهرا (س) گلدشت
  • الصلوة
  • قاصدک
  • دختر چادریا
  • آوای شاپرک ها
  • مرکز تحقیقاتی اسلام ناب
  • احیای دین و قرآن-شهدا و دفاع مقدس و نسل جوان متعهد
  • ما را مدافعان حرم آفریدند
  • عشق آسمانی
  • فروشگاه گلد داک
  • امانت های آسمانی
  • مدافعین حرم
  • بررسی مشکلات اجتماعی
  • کانون اهل قلم لرستان
  • وبلاگ شخصی سید موسوی
  • عاشقان حسین علیه السلام
  • مصباح الهدی
  • مدرسه علمیه امام جعفر صادق (ع)
  • فاطر
  • تماس