معنای نکاح
نکاح:
نکاح ، پیمانی است که باعث ایجاد علاقه ی زوجیت به شکل خاص می باشد وبه گفته ی برخی نکاح با وطی تفاوت دارد ودر قران کریم ، سابقه ندارد که لفظ نکاح را در مورد وطی به کار برده باشد.برخی دیگر معتقدند نكاح در اصل به معناي وَطْيْ (آميزش) است،که در مورد عقد ازدواج به مناسبت اينكه آن زمينه وطي ميباشند، استعمال ميشود. به نظر ميرسد منظور از عقد،نه تنها صيغه بلكه مفهوم حاصل از آن يعني همان ازدواج است.
بنابراين نكاح را چنين تعريف ميكنيم:«نكاح رابطهاي است حقوقي- اخلاقي كه به وسيله عقد بين زن ومرد حاصل ميشود وبه آن دو حق ميدهد كه با يكديگر زندگي كنند، مظهر بارز اين رابطه، حق تمتع جنسي است. اين تعريف شامل هر دو قسم نكاح يعني دائم و موقت ميشود وتفاوت آن در این است که در ازدواج دائم پايان رابطه زوجيت مشخص نميشود امّا در ازدواج موقت پايان آن معلوم شده است .1
بر خلاف شعارهای موبدان زردشتی که معترفند ،دین زردشت شریعت ندارد وعقل انسان برای درک حقیقت کافیست . یافته ها ومستندات تاریخی وهمچنین آیین نامه هایی که هم اکنون در جامعه ی زردشتی وجود دارد این مطلب را انکار می کند وهمچنانکه بیان شد وجود یک دین بدون وجود برنامه ی عملی ،هیچ گاه ممکن نیست چرا که باعث به وجود آمدن حرج ومرج و بی عدالتی در آن دین خواهد شد وکسانی که دارای اختیارات گسترده تری هستند در هر دوره قوانینی به نفع خود صادر خواهند کرد .
مباحث این بخش به درک این مطلب کمک می کند که دین زرتشت نیز مانند تمام مکاتب دنیا دارای برنامه های عملی بوده واکنون نیز بی نیاز از برنامه های عملی نمی باشد.
1. باقر ایروانی ،دروس تمهیدیه فی الفقه الاستدلالی علی المذهب الجعفری ،الجزء الثانی العقود والایقاعات چاپ دوم 1385 چاپ برهان ،ص 291 ،امام خمینی ،تحریر الوسیله، جلد 3دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه ی مدرسین حوزه ی علمیه ی قم،ص438
برگرفته از پایان نامه خانم رضوان اكبري(طالبه مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون سلام الله علیها)